ALEXEI BUZU A A AVUT ÎNTÎLNIRI CU DIASPORA DIN ITALIA

06.03.2024

 

 

În cadrul vizitei la Roma, Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Alexei Buzu a a avut întîlniri cu cetățeni moldoveni din diasporă care desfășoară activități antreprenoriale în Italia. Ministrul a vizitat compania „Vero travel” parte grupului de societăți „Vero group” co-fondată de către Ludmila Posilețcaia, precum și compania de contabilitate și consultanță fiscală „Studio Sava” fondată de către Galina Sava. 

 

Cu această ocazie, cetățenii Republicii Moldova au prezentat afacerile lor de succes, și au discutat diverse aspecte legate de mediul de afaceri din Italia, inclusiv procedurile administrative, accesul la finanțare, reglementările fiscale și măsurile de sprijin disponibile pentru antreprenori. Totodată, ministrul și cele două antreprenoare au discutat despre provocările cu care se confruntă aceștia în activitățile lor.

 

De asemena, a fost evidențiată importanța stimulării antreprenorialului în rîndul tinerilor moldoveni și promovarea spiritului întreprinzător în comunitatea noastră. Pornind de la această bună practică, conaționalii stabiliți în Republica Italiană care activează în sectorul antreprenorial și doresc să-și prezinte afacerile cu ocazia vizitelor oficialilor moldoveni, sînt rugați să transmită datele de contact în adresa Ambasadei: telefon + 39 351 804 8318 sau adresa electronică roma@mfa.gov.md.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.