AMBASADA ITALIEI A MODIFICAT TERMENUL PENTRU ELIBERAREA DECLARAȚIILOR DE VALOARE ALE DIPLOMELOR MOLDOVENEȘTI

18.01.2014
Foto: viza.md

În legătură cu intrarea în vigoare a apostilei cu semnătură digitală (e-apostille), Ambasada Italiei la Chișinău eliberează Declarațiile de valoare în termen de 10 zile lucrătoare, cu excepția cazurilor de urgență demonstrate documentar.

 

Extinderea termenului de examinare a documentelor este generat de intrarea în vigoare a apostilei moldovenești cu semnătură digitală (e-apostile), care are un aspect complet divers de cea precedentă, precum și necesitatea verificării minuțioase a actelor prezentate la misiunea diplomatică.

 

Reamintim că cetăţenii Republicii Moldova, care pleacă în Italia în scopuri academice, profesionale sau care doresc să-şi continue studiile în Republica Italiană urmează să confirme autenticitatea actelor de studii la Ministerul Educaţiei al Republicii Moldova, iar ulterior apostilării la Ministerul Justiţiei al RM, este necesar să fie prezentate la Ambasada Italiei în Republica Moldova în scopul obţinerii Declaraţiei de Valoare corespunzătoare perfectate în limba italiană.

 

Prin urmare, actele de studii eliberate de către instituţiile de învăţămînt din Republica Moldova se recunosc de către autorităţile italiene doar dacă sînt însoţite de Declaraţia de Valoare eliberată în exclusivitate de Ambasada Republicii Italiene la Chişinău.

 

Informații despre studiile în Italia și lista actelor necesare pentru a fi prezentate la Ambasada Italiei de la Chişinău pot fi vizualizate AICI.

 

Sursa: Viza.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.