AMBASADOAREA RM ÎN ISRAEL: SÎNTEM PREGĂTIŢI SĂ EVACUĂM DIN ISRAEL CETĂȚENII MOLDOVENI

18.05.2021

 

 

Nu există victime printre cetăţenii Republicii Moldova aflaţi în Israel, iar Ambasada se află în legătură permanentă cu liderii diasporei, fiind gata să evacueze persoanele care doresc şi cer acest lucru, a declarat ambasadoarea Republicii Moldova în Israel

 


Diplomata a menţionat că există o linie firebinte la care angajaţi ai Ambasadei răspund non-stop.

 

„Ambasada lucrează 24 de ore, 7 zile pe săptămînă. Ţinem legătura şi cu cetăţemii noştri din Fîşia Gaza”, a spus Gabriela Moraru, care a adăugat că, oficial, în Israel există 16 000 de cetăţeni ai Republicii Moldova şi alţi 100 se află în Fîşia Gaza.

Potrivit Gabriei Moraru, zboruriloe din şi înpre Israel sînt sistate.

 

„Săptămîna curentă, au fost organizate două zboruri ale companiei Air Moldova, una marţi şi una joi, cea de joi fiind considerată una de evacuare a cetăţenilor Republicii Moldova din Israel”, a spus ambasadoarea.

 

Gabriela Moraru a menţionat că MAEIE a format o celulă de criză, prin care se verifică în fiecare oră pentru a se identifica dacă nu există cetăţeni ai Republicii Moldova care au de suferit în urma conflictului.

„Dacă va exista o eventuală agravare a situaţiei, vom lua toate măsurile pentru a evacua oamenii care au nevoie şi solicită acest lucru”, a spus Gabriela Moraru.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.