AMENINŢARE PENTRU FACEBOOK?

07.02.2012
Foto: ittrends.ro

O nouă reţea de socializare face furori în mediul online. Se numeşte Pinterest şi are o creştere mai mare decît a site-urilor Google+, LinkedIn şi YouTube, luate la un loc.


Pagina web este destinată exclusiv fotografiilor şi imaginilor, iar popularitatea ei printre utilizatori a crescut pînă la 3,6% din numărul total de legături de pe internet. Totuşi, încă nici un site nu a întrecut Facebook-ul, care are 26,4% de legături recomandate doar în luna ianuarie, scrie adevărul.ro.


Ce este totuşi Pinterest? Site-ul se descrie ca un panou virtual, unde utilizatorii pot să-şi afişeze imaginile favorite din diferite domenii. Se bazează în mare parte pe imagini şi este un instrument de organizare foarte bun. Utilizatorii folosesc panourile virtuale pentru a-şi plănui nunta, pas cu pas, pentru a-şi decora casa sau pentru a-şi distribui reţetele şi procesul prin care se creează un preparat".


Ce atrage la Pinterest este faptul că totul se bazează pe fotografii, fiind o bună unealtă de a descoperi şi distribui lucruri noi. Cuvintele nu pot explica prea bine un proces, dar imaginile-l fac clar.
Numărul utilizatorilor a început să crească puternic abia în toamna anului trecut. În mai 2011, site-ul avea 400 000 de utilizatori în întreaga lume, iar în noiembrie, numărul lor a ajuns la aproape 5 milioane, fără ca administraţia să depună efort pentru promovare.


Site-ul de socializare prin intermediul pozelor, Pinterest a devenit mai popular printre femei, 70% din utilizatori fiind de sex feminin. Reţeaua ar putea fi comparată cu Tumblr, datorită faptului că totul se bazează pe fotografii.


În prezent, înregistrarea pe site nu este deschisă în totalitate. Doritorii de a-şi lansa un cont pe Pinterest trebuie să depună o cerere de înregistrare chiar pe site.


Sursa: unimedia.md


 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.