AMNISTIA PENTRU MOLDOVENI, PRELUNGITĂ PÎNĂ LA 12 MAI

27.03.2017
Amnistia pentru moldoveni, prelungită pînă la 12 mai
 

Perioada de de legalizare pentru cetățenii moldoveni care locuiesc ilegal pe teritoriul Rusiei va fi prelungită, despre aceasta a anunțat prețedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, pe pagina sa oficială de Facebook.

 

În urma întrevederii susținute cu Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, care a avut loc la 17 martie la Moscova, astăzi a fost adoptată decizia de a prelungi perioada de legalizare pentru cetățenii moldoveni, aflați ilegal pe teritoriul Rusiei, pînă la 12 mai 2017. Potrivit datelor recente, pînă la data de 20 martie circa 10 mii de concetățeni de-ai noștri au reușit să treacă procedura de legalizare.

 

Îi îndemn pe toți să comunice activ cu secțiile locale ale Direcției generale pentru probleme migraționale a MAI pentru obținerea unui statut legal de ședere pe teritoriul Federației Ruse.

 

Pe lîngă aceasta, a început să lucreze site-ul, pe care cetățenii noștri care se află în Moldova și ai interdicție la intrarea în FR vor putea verifica dacă au beneficiat de amnistie. Reamintesc că 17,5 mii de persoane au beneficiat de amnistie în acest sens", a scris Dodon.

 

Președintele s-a arătat mulțumit de reușita negocierilor cu colegii ruși.

 

"Sînt bucuros. că întelegerile noastre cu colegii ruși conturează rezultate practice într-un timp foarte scurt. Sper, că un număr mare de concetățeni vor beneficia de aceste posibilități", a mai menționat liderul de la Chișinău.

 

Sursa: noi.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.