ANULAREA INTERDICŢIEI PENTRU CETĂȚENII RM CARE NU POT INTRA ÎN RUSIA

25.01.2017
Anularea interdicţiei pentru cetățenii RM care nu pot intra în Rusia
 

Printre obiectivele atinse de președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, în cadrul vizitei sale la Moscova se numără anularea interdicției pentru mai mulți moldoveni care nu pot intra acum pe teritoriul Rusiei.


În cadrul unei întâlniri cu presa, Igor Dodon a mai declarat că lista companiilor care vor putea exporta în Rusia se va extinde.

 

"Referitor la migranți, cunoaștem că la moment în Republica Moldova sunt peste 50.000 de cetățeni ai Republicii Moldova care nu pot să intre pe teritoriul Federației Ruse. Am solicitat și am reușit să obținem ca pentru acești circa 50.000 de cetățeni această restricție să fie înlăturată", a spus Igor Dodon.

 

Totodată, președintele a declarat că în următoarele săptămâni, experții de la Rosselhoznadzor și Rospotrebnadzor vor veni în Republica Moldova pentru a inspecta întreprinderile.

 

"Cunoașteți că la moment este vorba doar de câteva zeci de întreprinderi, în special din Găgăuzia, Transnistria, de aceea, și la acest obiectiv a fost atins și am obținut un rezultat concret, care va fi simțit", a adăugat Igor Dodon.

 

Președintele Igor Dodon a efectuat la mijlocul lunii ianuarie, o vizită oficială la Moscova, unde s-a întâlnit cu liderul de la Kremlin, Vladimir Putin. Aceasta a fost prima vizită oficială în străinătate a lui Igor Dodon în calitate de preşedinte. 

 

Sursa: publika.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.