ANUNȚ IMPORTANT PENTRU MOLDOVENII CARE CĂLĂTORESC ÎN CROAȚIA. CIRCULAȚIE RUTIERĂ AGLOMERATĂ ȘI COD ROȘU DE CANICULĂ

07.08.2018
 

Cetăţenii moldoveni care intenționează să tranziteze sau să călătorească în Republica Croația urmează să țină cont că, din cauza vîrfului de sezon estival – luna august - circulația rutieră pe principalele autostrăzi:

 

A1 Zagreb-Split-Dubrovnik și A6 Zagreb-Rijeka, care leagă partea continentală de litoralul Adriatic, precum și pe A3 Bregana–Lipovac, care este ruta predilectă de tranzit între Slovenia și Serbia, este foarte intens, adesea înregistrîndu-se blocaje și coloane de autovehicule care se pot întinde, în special în zilele de week-end, pe zeci de kilometri.

 

Totodată, prognozele meteorologice pentru perioada 06-10 august 2018 indică o creștere semnificativă a temperaturilor, fapt ce a condus la emiterea unui cod roșu de caniculă pentru regiunile Knin, Rijeka, Split, Dubrovnik. De asemenea, a fost emisă atenționare meteorologică cod galben pentru regiunea Zagreb.

 

Se recomandă cetățenilor moldoveni să se asigure că au la dispoziție suficiente lichide pentru o hidratare corespunzătoare și să evite expunerea directă la soare.

 

Reaintim că în contextul sezonului estival este posibilă prelungirea semnificativă a timpului de așteptare la frontiere, în special la punctele de trecere Croația – Slovenia (în special Bregana) și Croația – Serbia (în special Bajakovo) situate pe autostrada Zagreb-Belgrad.

 

Înainte de a pleca la drum se recomandă consultareapaginilor de internet ale Automobil Clubului Croat – http://www.hak.hr/en#traffic-flow-and-road-conditions, Companiei Naţionale Croate de Căi Ferate - http://www.hznet.hr, Autorităţii Portuare Croate - http://www.portauthority.hr şi a Agenţiei Croate de Aviaţie Civilă http://www.ccaa.hr.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.