ANUNȚ IMPORTANT PENTRU MOLDOVENII DIN BULGARIA

22.11.2018
 

În atenția moldovenilor care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Bulgaria.

 

Conform datelor transmise de Institutul Național de Meteorologie și Hidrologie bulgar, în perioada 21 – 22 noiembrie 2018, întreg teritoriul Republicii Bulgaria va fi afectat de căderi de precipitații sub formă de ploaie cu formare de polei. Au fost emise următoarele coduri de atenționare meteorologică:

 

Cod portocaliu pentru căderi de precipitații sub formă de ploaie în regiunile: Stara Zagora, Haskovo și Kârdjali. În aceste regiuni vor cădea cantități mari de precipitații sub formă de ploaie, care vor atinge valori între 30 și 50 litri/mp;

Cod galben pentru căderi de precipitații sub formă de ploaie, cu formare de polei, în regiunile: Vidin, Montana, Vrața, Loveci, Pleven, Gabrovo, Veliko Tîrnovo și Ruse. În aceste regiuni vor cădea cantități mari de precipitații sub formă de ploaie, cu valori între 20 și 25 litri/mp. Există pericolul formării de polei;

Cod galben pentru căderi de precipitații sub formă de ploaie în regiunile: Pernik, Kiustendil, Blagoevgrad, Sofia, Sofia-Regiune, Pazardjik, Smolian, Plovdiv, Sliven, Yambol, Tîrgoviște, Razgrad, Silistra, Șumen, Dobrici, Varna și Burgas. În aceste regiuni vor cădea cantități mari de precipitații sub formă de ploaie, cu valori cuprinse între 20 și 30 litri/mp.

 

Se recomandă urmărirea cu atenție situația din aceste zonele, iar șoferii să conducă cu viteză adecvată și să aibă autoturismele echipate corespunzător circulației pe drumurile publice în condiții de iarnă, să respecte strict semnalizarea rutieră temporară montată și indicațiile/semnele organelor de control aflate la fața locului. Este posibil ca unele categorii de drumuri să fie închise circulației rutiere din cauza formării de polei sau a vizibilității reduse.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.