ANUNȚ IMPORTANT PENTRU MOLDOVENII DIN SPANIA

19.10.2018
 

Regatul Spaniei – Coduri roșu și portocaliu de precipitații în intervalul 18-21 octombrie 2018

 

Cetățenii Republicii Moldova care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Spania urmează să țină cont că că Agenţia Meteorologică de Stat locală – AEMET, a emis un cod portocaliu şi roșu vizînd căderi masive de precipitații abundente şi persistente, cu potenţial de periculozitate, pînă cel puţin în data de 21 octombrie 2018, pentru litoralul mediteranean spaniol, la sud de Catalonia şi Insulele Baleare.

 

Peninsula Iberică și Insulele Baleare vor fi afectate de rezultatul unirii a două formaţiuni de joasă presiune (furtuni), una care evoluează din Marea Mediterană și una din Oceanul Atlantic. Furtuna din Atlantic va pătrunde din sud-vest în Peninsula Iberică, concomitent cu furtuna din Marea Mediterană, care va afecta mai întîi Insulele Baleare și vor fi precipitații puternice la nivel local în Andaluzia, Comunitatea Valenciană (în principal, provincia Valencia) și Catalonia. Vineri, 19.10.2018, interacțiunea furtunilor va determina intensificarea precipitațiilor în Catalonia, Aragón, Comunitatea Valenciană și Insulele Baleare, estimate a fi foarte puternice și persistente la nivel local.

 

Sîmbătă, 20 octombrie 2018, furtuna rezultată din fuziunea celor două, iniţiale, se va deplasa spre sud-vest, fiind prognozate precipitații abundente și persistente în Comunitatea Valenciană, regiunea Murcia și litoralul mediteranean al Andaluziei.

 

În Comunitatea Valenciană, cel mai probabil, cursele aeriene de pe aeroporturile internaționale Valencia, Castellon de la Plana şi Alicante să aibă întîrzieri faţă de orarul normal de zbor sau chiar să fie anulate.

 

Cetăţenii moldoveni pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei Republicii Moldova la Madrid (lista telefoanelor de urgență)

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.