ANUNȚ IMPORTANT PENTRU TURIȘTII MOLDOVENI DIN SPANIA

14.08.2019

 

 

Cetățenii Republicii Moldova care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească pe teritoriul Spaniei urmează să țină cont de incendiul în zona muntoasă din centrul insulei spaniole Gran Canaria, pe care autorităţile spaniole l-au încadrat ca o calamitate de nivelul 2, conform procedurilor de intervenţie în caz de urgenţă.

 

În contextul extinderii incendiului, autorităţile au evacuate deja peste 1000 de persoane, iar anumite segmente de infrastructură și drumuri publice au fost închise, fiind activată unitatea militară de urgenţă şi s-a cerut sprijin logistic Comunităţii Autonome Andalucia. Sunt afectate municipiile Artenara, Tejeda și Galdar.

 

Autoritățile au dislocat în zonă efective militare și forțe de protecție civilă pentru a sprijini eforturile pompierilor pentru stingerea incendiilor.

 

Se recomandă cetățenilor moldoveni să evite deplasările în zonele afectate, cu respectarea strictă a instrucțiunilor autorităților locale.

 

Cetățenii Republicii Moldova pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Ambasadei Republicii Moldova în Regatul Spaniei. Lista telefoanelor de urgență poate fi vizualizată AICI.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.