ARHITECT: SITUAȚIA ARHITECTURALĂ DIN CHIȘINĂU ESTE CATASTROFALĂ

12.06.2015
 

Astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, vicepreședintele organizației obștești „Scutul Moldovenesc" Igor Sîrbu, de profesie arhitect, a declarat că situația arhitecturală din Chișinău, la momentul actual, este una catastrofală, relatează NOI.md.

 

„Situația arhitecturală la noi în Chișinău este catastrofală. Suprafețele zonelor verzi se micșorează pe zi ce trece. Lista monumentelor arhitecturale din Registrul de stat al monumentelor în fiecare an se micșorează cu zeci de unități. Zonele preconizate pentru extinderea orașului, pentru locuințe multietajate de la periferii sînt vîndute la privat. Înflorește catastrofal de repede corupția în Primărie", a declarat Igor Sîrbu.

 

Vasili Chirtoca este unicul care a studiat Planul urbanistic general din 2007, ce nu a fost aprobat de Primărie. El este unicul care a început a executa un audit minuțios pentru a depista problemele la timp. Este primul care a început acțiuni ecologice la noi în Chișinău și pînă astăzi sponsorizează mai multe acțiuni ecologice. Este primul care a depistat problemele din transport în zonele orașului. Este primul care propune soluții concrete", a completat Igor Sîrbu.

 

Pe final acesta a concluzionat: „Împreună cu colegii mei, studiind acest program, am ajuns la concluzia că Vasili Chirtoca este într-adevăr un om al faptelor, și nu al vorbelor, este persoana de care are nevoie astăzi orașul nostru. Este un manager foarte bun, care a reușit în cariera sa să salveze mai multe uzine, să salveze locuri de muncă. Eu cred că el va reuși să curețe orașul nostru de corupție și să-l reorganizeze, să-l reamenajeze".

 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.