ATENȚIE, IMPORTANT, PENTRU CETĂȚENII MOLDOVENI, CARE SE AFLĂ ÎN INDONEZIA!

29.11.2017
 

După trei erupții puternice de tip freatic de pe 21, 25 și 26 noiembrie din acest an, vulcanul continuă să demonstreze o activitate sporită. Se înregistrează cutremure regulate ale pămîntului, zgomot puternic, care provine din interiorul vulcanului și au fost, totodată, observate erupții de lavă rece, care se scurge pe cursul rîurilor. Stațiunile seismice înregistrează creșterea nivelului magmei în vulcan.


Centrul de Monitorizare a Vulcanologiei și a Dezastrelor naturale din Indonezia prezice o probabilitate mare de erupție magmatică ulterioară a Agung-ului, aproximativ, în următoarele 30 de zile.

 

Nivelul de gravitate al situațiilor de urgență pe insula Bali, potrivit orei locale, de la ora 6:00, pe data de 27 noiembrie a acestui an a fost calificat drept unul critic.


În prezent, un nor de cenușă vulcanică se mișcă cu viteza de 18 km / h spre est și la sud-est de craterul vulcanului, deasupra teritoriului insulei Bali și a zonelor de vest și centrale ale insulei Lombok.


De la amiaza zilei de 26 noiembrie a acestui an pînă la ora 7:00 pe data de 27 noiembrie a acestui an Aeroportul Mataram (Lombok) a fost închis; acesta și-a reluat temporar lucrul de la ora locală 7:00 pînă astăzi. Timp de 24 de ore, începînd cu ora locală, ora 06:00, a fost sistată activitatea terminalelor internaționale și interne ale aeroportului Ngurah Rai, din centrul administrativ al Bali, or. Denpasar.


Potrivit informațiilor autorităților locale, în scopul organizării transportului erian al pasagerilor de pe insulă, au început să funcționeze 3 puncte operaționale la Aeroportul Ngurah Rai, care asigură transportul persoanelor cu autobuzul la feriboturile spre insulele Java sau Lombok, la aeroporturile cărora sînt redirecționate zborurile, luînd în considerare situația.


Cetățenilor le este recomandat, pe cît este posibil, să se abțină de la vizitarea insulelor Bali și Lombok pînă la stabilizarea situației, legate de activitatea vulcanului Agung.


Cetățenilor moldoveni cărora le expiră termenul de ședere autorizat pot să-l prelungească, pentru 7 zile la aeroportul Ngurah Rai, prezentînd pașaportului și biletul de avion. Reprezentanța autorităților de migrație se află la etajul 2 al aeroportului.


În legătură cu activitatea continuă din jurul vulcanului Agung (insula Bali), în scopul avertizării populației în eventualitatea unei erupții, 21 octombrie a acestui an, în Indonezia, a fost lansată oficial o aplicație online, pentru dispozitivele mobile, care utilizează sistemul de operare "Android", numit "HelpmeBencanaAlam" ("Ajutor, dezastru natural").

 

Utilizarea:


1. Accesați GoogleDrive urmînd link-ul: https://drive.google.com/.../0BwCOarCM6ygKSl9ZRDdGMnJBV0k/view.
2. Descărcați aplicația.
3. Completați formularul de înregistrare, utilizînd literele alfabetului latin (disponibil numai în limba indoneziană, modelul completării formularului este atașat).

 

Lista cîmpurilor formularului cu traducere:


- "Wilayah" - teritoriu (Indonezia trebuie indicată);
- "Nama Lengkap" - numele complet;
- "Alamat" - adresa (adresa de pe insula Bali);
- "Pria" - bărbat, "Wanita" - femeie;
- "Tanggal Lahir" - data nașterii;


"No Tlp" - numărul de telefon (de preferință local).


4. Pentru a confirma înregistrarea în aplicație, faceți click pe butonul "Konfirmasi".

 

După înregistrarea în aplicație, vă este deschis accesul la chat-ul general cu participarea Serviciilor de Urgență din Indonezia, precum și la Centrul de Vulcanologie și Monitorizare a Dezastrelor Naturale. În cazul erupției vulcanului Agung, pe telefoanele utilizatorilor va apărea o notificare de urgență.
 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.