AU AVUT SAU NU DE SUFERIT MOLDOVENI ÎN URMA CONFLICTULUI ARMAT DIN FÎȘIA GAZA

12.05.2021

 

 

Israelul a atacat mai multe poziţii din Fîşia Gaza, după ce mai multe rachete au avut lansate din acest teritoriu către Ierusalim.


Potrivit informațiilor oferite pentru Noi.md de Ambasada Republicii Moldova în Israel, în urma tacurilor nici un moldovean nu a avut de suferit.


Pe cît este posibil, Ambasada recomandă abținerea de la aflarea în locuri publice, părăsirea domiciliului doar în cazuri stringente, utilizarea adăposturilor antirachetă în cazul reluării bombardamentelor.
Pentru mai multe detalii despre acțiunile ce trebuie întreprinse în cazul în care vă aflați într-o localitate asupra cărei sînt lansate rachete le găsiți aici.

 

De asemenea, Ambasada este în contact permanent cu autoritățile israeliene și informează că la momentul de față nu există informații despre cetățeni ai Republicii Moldova, care ar fi avut de suferit de pe urma bombardamentelor.
Autoritățile au anunțat starea de urgență în materie de securitate, în anumite localități, unde este impus un regim special de activitate. Cetățenii sînt chemați să respecte restricțiile introduse.


Activitatea Aeroportului Internațional Ben Gurion a fost reluată, fiind operate zborurile programate anterior, mai precizează ambasada.
Ambasada RM în Israel activează în regim normal. Pentru întrebări puteți apela la numărul: 037770544

 

De menționat, că forțele de apărare ale Israelului au anunțat eliminarea persoanelor-cheie din serviciile de informații ale mișcării palestiniene islamiste Hamas. Despre acest lucru a anunțat RIA Novosti.

Printre altele, în rezultatul atacului aerian a fost ucis șeful departamentului de securitate al serviciilor de informații militare Hamas, Hassan Kaoji, și adjunctul său, Wali Issa, care era responsabil de contrainformații.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.