AUTORITĂȚILE DIN NORDUL ITALIEI СONTINUĂ SĂ NU RECUNOASCĂ APOSTILA ELECTRONICĂ MOLDOVENEASCĂ

09.06.2014
Foto: justice.gov.md

Autoritățile din nordul Italiei continuă să nu recunoască apostila electronică moldovenească. Semnalele și îngrijorările au fost comunicate pentru prima dată portalului Viza.md de către diaspora moldovenească din nordul Italiei în luna februarie 2014. Pînă în prezent, autoritățile italiene din Veneția, refuză categoric recunoașterea apostilei electronice aplicate pe actele moldovenești.

 

Portalul Viza.md recomandă tuturor cetățenilor Republicii Moldova din Italia care sînt surprinși în astfel de circumstanțe, să întreprindă următorii pași pentru a exclude refuzul autorității italiene:

 

1. Informați oficialul italian că oricare tip de apostilă moldovenească poate fi verificat prin internet (on-line) la următoarea adresă: https://apostila.gov.md

2. Înmînați funcționarului italian copia scrisorii Ministerului Italian de Externe prin care autoritățile competente italiene sînt informate despre posibilitățile de verificare on-line a apostilei. Scrisoarea poate fi descărcată AICI;

3. Solicitați de la Ambasada Republicii Moldova în Republica Italiană (Roma) și de la Consulatul General al Republicii Moldova la Milano, să semnaleze autorităților italiene despre cazurile de refuz și să vă ofere copia scrisorii Ministerului de Externe italian, prin care acesta informează toate autoritățile italiene competente despre lansarea e-Apostila.

 

Reamintim că serviciul e-apostila a fost lansat în 2013. După lansarea serviciului, a apărut posibilitatea de a solicita și achita on-line serviciul apostila pe site-ul www.apostila.gov.md. Respectiv, documentele nu sînt eliberate doar de către Ministerului Justiției, ci pot fi descărcate și de pe site-ul www.apostila.gov.md de către cetățenii care deţin semnătura digitală.

 

Calitatea serviciilor consulare moldovenești prestate în străinătate și în Republica Moldova poate fi apreciată AICI.

 

Sursa: Viza.md

Anonymous
pistol victoria

scrisoarea de mai sus a ministerului de externe italian nu vorbeste despre apostila elecronica , e o comunicatie despre apostila cu stampila si a fost scrisa in 2010.

18 Iun 2014- 03:26 după amiază

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.