BELARUSUL A ANULAT VIZELE PENTRU CETĂŢENII DIN 80 DE ŢĂRI

17.01.2017
Belarusul a anulat vizele pentru cetăţenii din 80 de ţări
 

Regimul de cinci zile fără vize pentru cetăţenii străini care intră în ţară prin Aeroportul Minsk va intra în vigoare peste o lună.

 

Preşedintele Belarusului, Aleksandr Lukaşenko, a semnat pe 9 ianuarie Decretul cu privire la stabilirea ordinii de intrare şi ieşire fără vize pentru cetăţenii străini. Documentul acordă dreptul la intrare fără vize în Belarus pe termenul de cel mult 5 zile pentru cetăţenii din 80 de state – 39 de ţări ale Europei, inclusiv toată Uniunea Europeană, precum şi Brazilia, Indonezia, SUA şi Japonia.

 

„În primul rînd, acestea sînt ţări favorabile sub aspect migraţional, parteneri strategici ai Belarusului şi state care au stabilit în mod unilateral regim fără vize pentru cetăţenii belaruşi. Noile reguli includ o astfel de categorie cum sînt noncetăţenii Letoniei şi apatrizii Estoniei”, se comunică pe site-ul oficial al şefului statului.

 

Noua ordine va fi în vigoare pentru cetăţenii statelor menţionate la intrarea în Belarus prin Aeroportul Minsk. Pentru intrarea cu regim fără vize, este necesar de avut paşaport valabil sau un alt document echivalent pentru călătorii în străinătate, mijloace băneşti (pentru fiecare zi de şedere în valută sau ruble belaruse, echivalente cu cel puţin două mărimi de bază), poliţă de asigurare în medicină, în valoare de cel puţin 10 mii de euro, care este în vigoare în Belarus.

 

Pentru cetățenii din Vietnam, Haiti, Gambia, Honduras, India, China, Liban, Namibia, Samoa o cerinţă suplimentară obligatorie este existenţa în documentul pentru plecare peste hotare a vizei multiple valabile a statelor UE sau zonei Schengen cu o notă privind intrarea pe teritoriul lor, precum şi a biletelor de avion cu confirmarea decolării lor de pe Aeroportul Naţional Minsk în termen de 5 zile de la data intrării.

 

Ordinea stabilită a călătoriei fără vize nu se extinde asupra persoanelor care sosesc în Belarus cu curse aeriene din Rusia, precum şi intenţionează să decoleze spre aeroporturi din Rusia (aceste curse sînt interne, controlul de frontieră nu se extinde asupra lor).

 

Decretul va intra în vigoare peste o lună din ziua publicării.

 

Condițiile de călătorie pentru cetăţenii Moldovei le găsiţi AICI.
 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.