BULGARIA ÎNCHIDE HOTELURILE DE PE LITORAL

12.08.2020

 

 

În stațiunea Albena a început închiderea treptată a hotelurilor.

Motivul este numărul tot mai scăzut de turiști, după ce zborurile charter au fost suspendate și Germania a declarat coasta de nord a Mării Negre bulgare ca fiind o destinație periculoasă, relatează Duma, citată de Rador.

Situația epidemiologică din complexul turistic este calmă, pînă în prezent nu există date privind turiștii infectați, transmite Știri.mdcu referire la Hotnews.ro.

 

Săptămîna trecută, complexul Albena a avut peste 8.000 de turiști, săptămîna aceasta sînt deja în jur de 6.500, a declarat Hristo Penev, managerul complexului.


Potrivit lui Penev, pînă în prezent au existat date despre persoanele de contact ale celor infectați din rîndul personalului, pentru că acestea și-au suspendat obligațiile de serviciu, dar nu a fost înregistrat niciun caz pozitiv la turiști.
Între timp, au apărut informații că, la o întîlnire a ministrului turismului, Mariana Nikolova, cu reprezentanții touroperatorilor germani, a fost discutată deschis posibilitatea manipulării informațiilor despre cazurile COVID-19, deoarece datele oficiale legate de pandemie i-au făcut pe turiștii germani să renunțe.

 

Motivul este avertizarea autorităților germane de a nu călători în zonele Blagoevgrad, Dobrici și Varna, precum și introducerea testelor obligatorii pentru cei care sosesc de acolo din cauza cazurilor tot mai numeroase de infectare.

Anterior, televiziunea germană a difuzat un reportaj de la Nisipurile de Aur, care arată cum măsurile antiepidemice nu sînt respectate pe scară largă noaptea în baruri și în alte locuri pentru divertisment în grup.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.