BULGARIA CERE EXPLICAŢII ROMÂNIEI PENTRU COADA DE TIR-URI DE LA GRANIŢĂ

23.02.2012
Foto: tervist.ru

Ministerul bulgar de Interne consideră că problemele de la punctul de frontieră Giurgiu-Ruse sunt cauzate de "ritmul lent al verificării documentelor de către partea română", informează AFP.

 

La rîndul său, Ministerul bulgar de Externe a denunţat, miercuri seara, situaţia de la punctul de frontieră Giurgiu - Ruse, unde sunt coloane lungi de TIR-uri care aşteaptă să treacă în Bulgaria.

 

"Bulgaria consideră inacceptabile acţiunile de blocare a liberei circulaţii a persoanelor, mărfurilor şi vehiculelor, un principiu fundamental al Uniunii Europene", a comunicat diplomaţia bulgară, cerînd clarificări din partea Bucureştiului în legătură cu această situaţie.

 

Sute de TIR-uri aşteptau, miercuri, în Vama Giurgiu, la punctul de frontieră către Ruse, Bulgaria, coloana de maşini întinzîndu-se pe o distanţă de aproximativ 30 de kilometri, aglomeraţia fiind cauzată şi de controlul amănunţit făcut de poliţiştii de frontieră. Coloana formată în ultimele 12 ore atingea 30 kilometri pe drumul care face legătura între Capitală şi Vama Giurgiu, de la intrarea în localitatea Daia şi pînă la punctul de frontieră Giurgiu-Ruse.


Sursa: realitatea.net

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.