BULGARII NU VOR SĂ RĂMÎNĂ DATORI. EI SE GRĂBESC SĂ-ŞI ACHITE ÎMPRUMUTURILE DE FRICA ŞOMAJULUI

03.05.2012
Foto: rtv.net

Băncile din Bulgaria se confruntă cu un număr fără precedent de clienţi care vor să îşi achite împrumuturile în avans, din cauza incertitudinilor legate de locurile de muncă şi veniturile din lunile următoare.

 

"Persoane şi companii cu un istoric bun de credit nu ezită să strângă cureaua pentru a rambursa anticipat creditele ipotecare sau alte împrumuturi. Nu am mai asistat la un fenomen de o asemenea de amploare", a declarat Petar Andronov, director general al Cibank, într-un interviu pentru cotidianul Standard, relatează Novinite.com.

 

Andronov a explicat că bulgarii sînt nesiguri în privinţa viitorului, aşa că se grăbesc să rezolve toate problemele financiare legate de datorii.

 

Între timp, ponderea împrumuturilor neperformante şi a celor restructurate continuă să crească şi a atins nivelul de 23,35% din totalul creditelor, (4,8 miliarde euro), la sfârşitul lui martie, iar încrederea populaţiei în redresarea economiei ţării este în scădere. Între timp, preţurile la alimentele de bază cresc, atingând niveluri-record şi al fel se întâmplă şi cu creşterea şomajului, potrivit unui sondaj realizat de GfK.b Bulgarii se mai tem şi de creşterea tarifelor la electricitate şi transporturi.

 

Nu în ultimul rând, specialiştii în economie au avertizat că Bulgaria se îndreaptă către cea de-a doua recesiune din ultimii trei ani.

 

Sursa: rtv.net

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.