BURSE AMERICANE PENTRU CEI MAI BUNI STUDENŢI MOLDOVENI

06.05.2016
Burse americane pentru cei mai buni studenţi moldoveni
 

Ambasada SUA în Moldova va oferi burse pentru 15 studenți câștigători la competiția celor mai buni studenți juriști din RM.

Potrivit agenției „INFOTAG”, reprezentantul Universităţii Libere Internaţionale din Moldova, Angelina Olaru, a informat că al patrulea an consecutiv universitățile din Moldova, în cooperare cu Ambasada SUA și cu Institutul „Leavitt” pentru Dezvoltare Internațională, organizează lecţii în limba engleză cu traducere simultană în limba română în domeniul avocaturii şi procesului penal, cu implicarea profesorilor străini, care activează în calitate de judecători, avocaţi şi procurori în SUA şi Canada.

„După o selecție riguroase în universități cei mai buni studenți intră în competiție dreaptă, pentru a câștiga burse pentru stagii de trei săptămâni în SUA sau Canada, cu toate cheltuielile acoperite de organizatori”, a spus ea.

Avocatul din Canada Gregory Wite afirmă că „sistemul de drept anglosaxon poate servi ca model pentru viitorii juriști din RM. Vrem ca tânăra generație de juriști din RM să ia cele mai bunele practici din Canada și SUA. Mai mult, învățăm unii de la alții și devenim mai buni”.

 

Sursa: infotag.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.