BURSE DE STUDII PENTRU ELEVII ȘI STUDENȚII MOLDOVENI ÎN CHINA

07.02.2016

 

Foto: Evghenii Godoroja

Elevilor/studenților cetățeni ai Republicii Moldova li se acordă pentru anul academic 2016-2017, burse de studii la ciclul I și II, precum și stagii de perfecționare în China.

Studiile sunt precedate de un an pregătitor, pe parcursul căruia se va studia limba chineză și terminologia specifică profilului de specialitate selectat.

 

Candidații vor prezenta un dosar cu următoarele acte traduse în limba engleză sau chineză:

- Formularul de înregistrare completat și imprimat, după transmiterea online a acestuia. Formularul poate fi găsit pe site-ul:http:// www.csc.edu.cn/laihua.

- Copia Diplomei de Bacalaureat și a Suplimentului acesteia sau Certificatul ce atestă statutul de elev al clasei terminale și situația școlară pe anii de liceu (pentru absolvenții de liceu, promoția 2015).

- Proiectul de studiu/ cercetare/ creație artistică pe durata stagiului de practică. Candidații care solicită o bursă la profilul Artă vor prezenta și un CD cu lucrările personale.

- Două scrisori de recomandare din partea a două cadre didactice din domeniul în care se solicită bursa.

- Certificatul medical, completat în limba engleză (poate fi găsit pe site sau poate fi primit de la reprezentantul Ministerului Educației). Certificatul medical se va depune în copie, originalul păstrându-se la candidat.

- Scrisoarea de acceptare la studii din partea universității în care urmează a se realiza studiile (în cazul în care această scrisoare nu va fi prezentată, Consiliul Burselor din China își asumă dreptul să facă unele modificări privind opțiunile care au fost indicate în formularul de înregistrare referitor la modulul selectat, durata studiilor sau instituția de învățământ superior în care se vor realiza studiile).

- Certificatul care atestă cunoașterea limbii chineze (HSK).

 

Procedura de înscriere:

1. Înregistrarea online pe site-ul http://www.csc.edu.cn/laihua, cu utilizarea numărului de înregistrare unic pentru candidații din Republica Moldova: Agency No. 4981.

2. Dosarele se vor depune la Ministerul Educației, Direcția Relații internaționale și integrare europeană, în două exemplare, până la data de 1 aprilie 2016.

Important: Cheltuielile de transport internațional vor fi suportate de către candidați.

Informații suplimentare despre programul de burse pot fi găsite la această adresăsau la tel: 0 (22) 23 80 61

 

Condițiile de eliberarea a vizelor pot fi vizualizate AICI.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.