CÎND ÎN REPUBLICA MOLDOVA VOR FI EMISE PAȘAPOARTE DIN PLASTIC

13.01.2022

 

 

Agenția Servicii Publice (ASP) a lansat procesul de achiziționare a blanchetelor de acte de identitate necesare pentru trei ani, perioada 2022 – 2025.


Potrivit ASP, decizia este dictată de expirarea contractului existent, precum și de faptul că actualul stoc este suficient pentru întocmirea actelor pînă în toamna anului 2022, transmite ZdG. Astfel începînd din toamna acestui an, ar putea fi emise pașapoartele realizate dintr-un plastic special care este mai eftin ca și cost de realizare.

 

Conform estimărilor ASP, un pașaport nepersonalizat costă 10 euro, iar prețul mediu pentru o cartelă de tip ID 1 (buletin de identitate, permis de conducere) este de 2,85 euro.

Bugetul total al achiziției de blanchete a fost estimat pentru perioada de 3 ani la 427.505.000 lei (fără TVA).

Acest contract trebuie să asigure procurarea 1,5 milioane de blanchete de pașapoarte și 1,665 milioane de blanchete de acte de identitate.


Conform analizei preliminare a ASP, prețurile pentru actele de identitate nu vor suferi modificări odată cu trecerea la noile tehnologii, iar în cazul pașapoartelor există o mare probabilitate ca prețul acestora să scadă.

Pașapoartele emise pînă la data aplicării noului tip rămîn valabile pînă la expirarea termenului de valabilitate.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.