CĂLĂTORIILE KOSOVARILOR ÎN MOLDOVA ȘI VICEVERSA

18.04.2013
Foto: i-g-t.org

Este binecunoscut faptul că Republica Moldova face parte din lista statelor, care nu au recunoscut independenţa Republicii Kosovo. Acest lucru a condiționat unele particularități de călătorie pentru moldovenii, care doresc să se deplaseze în regiunea menționată, precum și pentru persoanele cu pașapoarte kosovare doritoare de a vizita Republica Moldova.


Astfel, unele state vizate în listă, la capitolul eliberării vizelor pentru cetăţenii kosovari, de jure menţin poziţia de nerecunoaştere a actelor de identitate emise de către regiunea Kosovo, dar au elaborat un procedeu special de perfectare a vizelor pentru cetăţenii autoproclamatei republici, aşa cum aceste state nu dispun de acte legislative emise pentru reglementarea procedurii de eliberare a vizelor pentru cetăţenii regiunii autoproclamate.


Respectiv, statele în cauză, aplică vizele nu direct în paşaportul kosovar pentru călătorii în străinătate, ci pe un formular special, aparte, în baza căruia persoanele au dreptul de a intra pe teritoriul lor.


În Moldova paşapoartele eliberate de autorităţile kosovare nu sînt recunoscute, iar intrarea persoanelor din această regiune pe teritoriul Republicii Moldova poate fi permisă în baza vizei, care se va aplica doar în paşapoartele eliberate de autorităţile Republicii Serbia.


La rîndul său, cetățenii Republicii Moldova pentru plecarea în regiunea Kosovo urmează să obțină viza de la Ambasada Republicii Serbia cu sediul la Kiev. Condițiile de eliberare a vizelor pot fi vizualizate pe portalul Viza.md.


Sursa: Viza.md
 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.