CAMBODGIA VA SIMPLIFICA REGIMUL DE VIZE

20.04.2016
Cambodgia va simplifica regimul de vize
 

Ministerul Turismului din Cambodgia s-a adresat la guvernul țării cu propunerea de a simplifica regimul de vize pentru deținătorii de pașapoarte rusești, permițăndu-le să obțină viză la sosire.

 

Ministrul Turismului, Thong Khon, consideră Rusia, în care locuiesc 156 de milioane de oameni, o piață atractivă pentru Cambodgia. „Am dori să anulăm obligația de a obține vize pentru turiștii ruși pentru a atrage mai mulți vizitatori din Rusia în Cambodgia. Faptul că pe piața turistică rusă a apărut un vid din cauza interdicției de călătorie în Turcia și Egipt este un moment oportun pentru Cambodgia”, a declarat ministrul, citat de Khmer Times.

 

55 de mii de posesori de pașapoarte rusești au vizitat Cambodgia în 2015 – aproape de două ori mai puțini decît în ​​2014.

 

„Pentru a atrage turiști ruși, ar fi util să se organizeze zboruri directe, pentru a demonstra siguranța țării noastre și cultura ei bogată”, a adăugat ministrul Turismului. În prezent, cei mai mulți turiști ruși ajung în Cambodgia din Vietnam sau Thailanda.

 

Între timp, în țara vecină Vietnam deja se atestă o creștere a numărului de turiști din Rusia, cu 13,5%, comparativ cu primul trimestru al anului 2015. Autoritățile turistice ale țării estimează ca acest număr la stațiunile din Vietnam va crește, ceea ce va contribui la reducerea tarifelor la zborurile directe din Rusia și Singapore pe insula Phu Quoc din Golful Thailandei.

 

Despre termenii și condițiile de eliberare a vizelor pentru cetățenii Republicii Moldova citiți AICI.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.