CANADA ÎNĂSPREȘTE CONTROALELE LA FRONTIERĂ

21.06.2016
Canada înăsprește controalele la frontieră
 

Acum în baza de date a Serviciului de Grăniceri vor fi păstrate informațiile nu numai despre acei care au intrat, dar și referitor la acei care au ieșit din țară.

 

Canada va colecta datele din pașapoartele persoanelor care părăsesc țara, o declarație în acest sens a făcut, miercuri, ministrul Securității publice al Canadei Ralph Goodale. "Vom avea nevoie doar de informațiile care se conțin pe paginile pașaportului: numele complet, naționalitatea, autoritatea emitentă, genul călătorului", îl citează pe Goodale CTVNews.ca. Fixarea informațiilor relevante la intrarea în Canada e o practică comună, dar la ieșire vor fi verificate informațiile numai despre călătorii din Statele Unite ale Americii și Regatul Unit.

 

"Aceste informații ne vor permite să remediem problemele legate de amenințări ale securității, de exemplu, să căutăm copii dispăruți, să urmărim infracțiunile împotriva persoanelor, a imigranților ilegali, precum și vor fi utilizate de către Ministerul Imigrației pentru lucrul asupra cererilor de viză", a explicat ministrul.

 

Datele persoanelor care călătoresc cu avionul sînt colectate de către companiile aeriene, fiind transmise Serviciului de Grăniceri al Canadei. Datele acelor persoane care se deplasează din Canada și trec printr-o frontieră terestră cu SUA vor fi colectate de oficialii americani, ca apoi să fie transmise omologilor lor din Canada. Toate informațiile vor stocate într-o bază de date și se vor păstra timp de 15 ani.

 

Reamintim că condiițiile de eliberare a vizelor pentru cetățenii Republicii Moldova pot fi vizualizate AICI.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.