CARE ESTE AVANTAJUL MOLDOVENILOR DIN LONDRA

09.02.2021

 

 

Discuția "A învăța sau a nu învăța limba rusă" a început pe rețelele de socializare și în mass-media cu o nouă forță. În același timp, dacă e să ne îndepărtăm de politică și să trecem într-un plan pur practic, se dovedește că cunoașterea limbilor (și cu cît mai multe, cu atît mai bine) poate deveni decisivă la angajarea în țările europene. Iată ce a relatat site-ului Noi.md compatrioata noastră Eugenia Ia., care locuiește și lucrează acum la Londra.


”Totul constă în faptul că marile companii internaționale sînt întotdeauna interesate de specialiști care cunosc limbi străine. Regiunea noastră, din acest punct de vedere, este unică. Unică, deoarece există posibilitatea de a vorbi liber în limbi care fac parte din două grupuri diferite. Și acest lucru poate fi un factor decisiv în alegerea angajaților. În Londra, am avut un interviu pentru o funcție în care era necesară cunoașterea limbii ruse. Cînd viitorul meu șef a aflat că, în afară de limba rusă, eu cunosc și limba moldovenească, el s-a bucurat foarte mult, pentru că ei chiar căutau doar o persoană care să fie responsabilă de dezvoltarea direcției în Europa de Est. Cînd a aflat că știu și limba ucraineană și spaniolă de bază, el, în general, a fost încîntat.

Ca urmare, eu am primit propunerea de a conduce direcția și acum folosesc în mod activ limbile rusă, moldovenească și ucraineană, lucrînd pentru o companie americană în Londra. Această companie se ocupă cu educația online și este una dintre cele mai mari companii din lume în acest domeniu.

 

Cunoașterea limbilor este un avantaj competitiv. În plus, cunoașterea limbilor înseamnă cunoașterea diferitelor culturi și contexte culturale. De aceea, nici o inteligență artificială nu va putea înlocui comunicarea vie în viitorul apropiat. Și, de aceea, astfel de specialiști primesc oferte bune de muncă. Dacă adolescenții m-ar întreba acum ce să învețe, le-aș răspunde: matematică și limbi străine.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.