"CASE CONFORTABILE" PENTRU RAŢE: PE MALUL LACULUI GHIDIGHICI AU FOST AMENAJATE CUIBURI PENTRU RAŢELE SĂLBATICE

27.02.2012
Foto: fetesti.olx.ro

Case confortabile pentru raţe sălbatice, la Ghidighici. Membrii Asociaţiei Vînătorilor şi Pescarilor din Moldova au făcut aproximativ 150 de cuiburi pe malul unuia dintre cele mai mari lacuri de acumulare din ţară. Primele păsări sunt aşteptate la mijlocul lunii aprilie.

 

Vînătorii spun că au făcut cuiburile, pentru că este o metodă eficientă de menţinere şi creştere a raţelor. "Nu se face în adîncul stufărişului, ci la margine, pentru ca raţa să-şi poată lua zborul şi ca să fie multă lumină pentru pui.

 

Este greşit cînd se spune că raţa îşi face cuibul în adîncul stufărişului", explică un paznic. Vînătorilor le-a luat cîteva ore bune pentru a face cuiburile şi pentru a asigura puilor de raţă cele mai bune condiţii. "Puiului de raţă îi va fi cald şi moale. Noi ocrotim natura.

 

Cînd se bucură natura – ne bucurăm şi noi", a spus vînătorul Boris Ciurea.  Vînătorii nu-şi ascund emoţiile atunci cînd povestesc despre rezultatul muncii lor. Primele raţe îşi vor face apariţia pe lacul de la Ghidighici la sfîrşitul lunii aprilie. După o pauză de cîţiva ani, Asociaţia Vînătorilor şi Pescarilor intenţionează să scoată interdicţia pentru vînatul de raţe.

 

 

Sursa: moldova.ms

 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.