CEL MAI BUN ORAȘ PENTRU CUMPĂRĂTURI

Foto: mamina-kariera.ru

Compania Global Blue, un important operator de recuperare a TVA-ului (tax free), a anunțat rezultatele clasamentului celor mai convenabile orașe pentru cumpărături (Globe Shopper Index) din regiunea Asia-Pacific – călătorii internaționali care fac cumpărături în străinătate preferă Hong Kongul. Clasamentul general arată astfel: Hong Kong, Shanghai, Beijing, Singapore, Sydney, Bangkok, Tokyo, Seul, New Delhi, Manila, Taipei, Auckland. Indicele global al orașelor se întocmește în baza a 38 de criterii împărțite în cinci categorii – magazine, prețuri accesibile, comoditate, hoteluri și transport, cultura și clima.

 

Indicele Globe Shopper Index anterior conținea date despre 33 de orașe europene, iar în 2012 a fost extins la 25 de orașe din regiunea Asia-Pacific. Principala sarcină a ratingului este de a deveni un instrument unic pentru planificarea călătoriilor internaționale în scopul efectuării cumpărăturilor în Europa și regiunea Asia-Pacific.

 

Rusia este unul dintre cei trei lideri în activitatea de consum din lume. Pentru efectuarea cumpărăturilor, rușii preferă să viziteze orașele din Italia și Germania, unde în 2011 aceștia au cheltuit pentru cumpărături peste 600 de milioane de euro, folosind serviciile Global Blue pentru recuperarea taxelor plătite. Potrivit Global Blue, doar anul trecut, în total, anul trecut, turiștii care fac cumpărături, din zece cele mai active țări, au cheltuit pe achiziții în străinătate peste 5 miliarde de euro (6,5 miliarde de dolari).


Sursa: ratanews.ru

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.