CEL MAI RAPID ŞI SIGUR MOD DE A OBȚINE CEL DE-AL DOILEA PAȘAPORT

11.06.2014
Foto: equator.eftours.com

Pentru a obține dubla cetățenie, puteți alege două moduri.

 

Primul mod: să locuiţi o perioadă îndelungată pe teritoriul țării, să învăţaţi limba, să daţi examene sau să vă căsătoriţi. Al doilea mod: să ajutaţi economia țării, cetăţean al căreia doriţi să deveniţi, adică să investiţi mijloace financiare.

 

Cel de-al doilea mod, desigur, este mult mai simplu, dar chiar și după investiții solide în unele țări mai trebuie să locuiţi încă circa 3 sau 5 ani. Citiți condițiile de obţinere a dublei cetățenii în diferite țări și alegeţi, ceea ce este mai convenabil pentru dvs.

 

Unele țări precum: Germania, Spania, Singapore etc. nu acceptă dubla cetățenie. În Austria, dubla cetățenie este dificil de obţinut, iar în cazurile menţionate mai jos nu sînt probleme cu acest lucru.

 

Opțiuni de obținere a cetățeniei sînt numeroase, începînd cu serviciul militar sau cu studiile la universitate și încheind cu căsătoria și nașterea copilului. Nu le vom examina aici pe toate, vom prezenta doar cel mai rapid mod de a obține cel de-al doilea pașaport.

 

În fiecare țară există propriul volum de asistență financiară necesară și condiții suplimentare.  Acestea sînt enumerate mai jos.

 

 

Foto: equator.eftours.com

Australia
Cu pașaportul australian, puteți călători fără vize prin toate țările Uniunii Europene, SUA, Canada etc. Însă în Australia nu există programe investiționale. Pentru a obține cetățenia, trebuie să locuiţi în țară 3 ani fără să aveţi reşedinţă permanentă și 4 avîndreşedinţă permanentă. În ceea ce se referă la mediul de afaceri, timp de 3 ani puteţi avea o afacere, pe care s-o conduceţi, obținînd viza de subclasă 160 sau 163 şi dacă totul va merge bine, în final vi se va elibera o viză pe o perioadă nedeterminată de timp, iar de aici pînă la obținerea cetățeniei vă rămîne să locuiţi în țară timp de 4 ani.

 

 

 

 

Foto: ntv.ru

Austria

Pentru a obținecetățenia Austriei, va trebui să investiţi în economia țării nu mai puțin 10,8 milioane de dolari. Puteţi investi numai în proiecte și întreprinderi care aduc beneficii ţării, astfel încît achiziționarea bunurilor imobiliare și investițiilor în obligaţiuni de stat nu vă vor ajuta să obțineţi cetățenia. Iar dacă veți găsi un proiect util și veţi investi în el milioanele dvs., un al doilea pașaport poate fi obținut peste 9-18 luni din momentul depunerii cererii.

 

 

 

 

 

 

Antigua și Barbuda

Pentru a cumpăra cetățenia Antigua și Barbuda și a călători fără vize prin 129 de țări, puteți folosi cîteva opțiuni: să investiţi 400 de mii de dolari în bunuri imobiliare sau să investiţi la fel de mult în businessul din țară. Puteți oferi 250 mii de dolari fondurilor de caritate. Atunci cînd veţi obţine cetățenia, va trebui să vă aflaţi în cea de-a doua patrie nu mai rar decît 15 zile pe an.

 

 

 

 

 

 

Bulgaria
Pentru început, în Bulgaria este necesar să obţineţi reşedinţă permanentă. Pentru a face acest lucru fără nici o problemă, trebuie să cumpăraţi obligațiuni guvernamentale în valoare de 512 mii de euro. După aceea, va trebui să aşteptaţi un an și să obțineţi un pașaport cu care veţi putea călători în 81 de țări ale lumii fără vize. Numai că investițiile trebuie să rămână în Bulgaria cel puțin 2 ani după obţinerea cetăţeniei.

 

 

 

 

 

 

Regatul Unit

Pentru a deveni cetățean al Albionului ceţos, trebuie mai întîi să obțineţi viza de reşedinţă permanentă. Dacă ați investit 10 milioane de lire sterline, va trebui să așteptaţi 2 ani, iar dacă mai puţin (5 milioane de lire sterline) ‒ 3ani.  În cazul în care cumpăraţi obligațiuni de stat, acțiuni ale companiilor britanice, investiţi în fondurile mutuale, așteptați 2 sau 3 ani și obțineţi o viză de reşedinţă permanentă. După care vă rămîne să locuiţi în țară încă 5 ani și să obțineţi un pașaport nou.

 

 

 

 

 

Dominica

În Dominica dubla cetățenie poate fi obținută pentru o perioadă de la trei luni pînă la șase luni. Pentru aceasta trebuie să ajutaţi economia ţării, să investiţi 100 de mii dolari.  Primind pașaport dominican veţi putea călători fără viză prin 50 de țări, cu excepția zonei Schengen.

 

 

 

 

 

 

 

Canada

Pentru început omul de afaceri trebuie să obţină o viză pentru 3 ani. O vor putea obţine doar antreprenorii care şi-au dovedit legitimitatea surselor financiare, au prezentat toate documentele, nu au antecedente penale, sînt gata să deschidă o afacere nu mai mică de 300 mii de dolari și cel puțin un loc de muncă pentru un cetățean al țării. Un alt mod: să investească doar cel puțin 400 mii de dolari în economia țării. În acest caz, nu este nevoie să aveţi propria afacere. Și în primul și în al doilea caz, condiția obligatorie e să obțineţi o viză de reşedinţă permanentă și să locuiţi în Canada cel puţin 3 ani.

 

 

 

 

 

Cipru

În acest an cetățenia în Cipru a devenit mai ieftină. După 3-5 luni de așteptare și cumpărarea bunurilor imobiliare în sumă de 2,5 mil. de euro, veți obține un paşaport nou și veţi putea călători fără viză în 151 de țări. Puteţi proceda şi altfel: să vă dezvoltaţi propria afacere cu investiții de cel puțin 5 mil. de euro și să cumpăraţi o proprietate mai ieftină de 500 de mii euro. Cel mai bine ar fi să cumpăraţi doar ceea ce vă place, pentru că nu veţi putea vinde proprietatea, pînă cînd deţineţi un pașaport cipriot.

 

 

 

 

 

Costa Rica
În Costa Rica cetățenia nu se obţine prea rapid. Chiar dacă aţi investit 200 mii de dolari în imobiliare sau afaceri, va trebui să locuiţi în țară timp de cel puțin 3 ani pentru a obține reşedinţă permanentă. Iar pașaportul de cetăţean al Costa Ricăi vă este eliberat numai după 5 ani de rezidență.

 

 

 

 

 

 

Foto: ntv.ru

Malta

Numai în luna martie a acestui an, Guvernul Maltei a permis obţinerea cetățeniei pe bani. Pentru aceasta trebuie să plătiţi 650 de mii de euro în Fondul Național de Dezvoltare, să cumpăraţi imobil care să nu fie mai ieftin de 350 mii de euro și hîrtii de valoare în sumă de 150 mii de euro. După toate donațiile și achizițiile vă rămîne să așteptați de la 1 an pînă la 14 luni, iar apoi să călătoriţi fără viză prin 163 de țări ale lumii.

 

 

 

 

 

 

Noua Zeelandă
Pentru a obține rezidență permanentă în Noua Zeelandă, este necesar să investiţi între 1 milion şi 7 milioane dolari, în funcție de program. Cu cît mai mult veţi investi, cu atît mai repede veţi primi rezidenţă permanentă. De regulă, șederea temporară, de obicei, e schimbată cu una permanentă după 3-4 ani după ce aţi investit. După aceea, va trebuie să locuiţi în Noua Zeelandă încă 5 ani și apoi să depuneţi cererea pentru cea de-a doua cetățenie.

 

 

 

 

 

 

Portugalia 

Investiții de 1 milionde euro, crearea a 10 locuri de muncă pentru cetățenii din Portugalia și așteptarea timp de 5 ani. Toate acestea vor trebui să le facă potenţialii cetățeni ai Portugaliei sau să cumpere cetățenie mai ieftină, în loc de investiții în afaceri,puteţi cumpăra imobile nu mai ieftine de 500 de mii de euro. Există şi o veste bună: viitorul cetățean trebuie să se afle în Portugalia cel puțin 1 săptămînă pe an.

 

 

 

 

 

 

Republica Guatemala

Cetățenia Guatemalei poate fi obținută în numai 8-9 luni, cu condiția dacă aţi vizitat cel puţin o dată țara. Desigur, pentru aceasta sînt necesare investiții: trebuie să investiţi cel puțin 50 de mii de dolari în obligațiunile guvernamentale ale țării și să le lăsați timp de 5 ani.Cu pașaportul Guatemalei puteţi călători fără viză în toate țările UE.

 

 

 

 

 

 

Sfîntul Kitts și Nevis

În această țară, cetățenia aminteşte foarte mult cumpărarea pașaportului, pentru că puteţi să nu locuiţi și chiar să nu vă aflaţi pe teritoriul ţării. Pur şi simplu trimiteţi nu mai puțin de 250 mii de dolari în SIDF şi vi se livrează paşaportul prin poştă. Puteți cumpăra un imobil, dar atunci va trebui să cheltuiţi mai mult: nu mai puțin de 400 mii dolari. Devenind cetățean al Sf. Kitts și Nevis, puteți intra fără viză în 94 de țări, inclusiv din spațiul Schengen.

 

 

 

 

 

 

Surinam
Pentru a obține cetățenia Surinamului "în temeiuri economice" puteţi investi 26 mii de euro (în cazul în care aveţi persoane aflate la întreținere va trebui să plătiţi 4 mii de euro pentru fiecare). În plus, puteți întîi achita prima jumătate din suma, iar restul după ce primiţi cetățenia. Cu toate acestea, în ciuda cantității mici de bani și a graficului de plată flexibil, solicitantul va trebui să locuiască în țară 5 ani înainte de a deveni cetățean. În schimb, după ce obţine cetăţenia va putea intra fără viză pe teritoriul a 82 de țări ale lumii.

 

 

 

 

 

Statele Unite ale Americii
Pentru ca în Statele Unite ale Americii să fie acceptat un investitor străin, el trebuie să fondeze afacerea și să creeze 10 locuri de muncă pentru cetățenii ţării sau să investească într-o afacere care deja e pusă pe roate cel puțin 1 milion dolari. După care i se eliberează o viza și o Carte Verde(Green Card)pentru 2 ani. După 2 ani de rezidență pașnică și legală, investitorul este verificat de către Departamentul de Imigrare al SUA și dacă totul este în regulă, i se eliberează vizapermanentă (Green Card). Iar după ce aţi locuit în SUA 5 ani, puteți obține a doua cetățenie și să călătoriţi fără vize în 172 de țări ale lumii.


 

 

Sursa: lifehacker.ru

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.