CELE MAI RAPIDE TRENURI DIN EUROPA

Foto:wordpress.com

Transportul feroviar mult timp a cedat în fața aeronavelor în viteză, dar niciodată nu a cedat în confort. Cu toate acestea, șefii companiilor feroviare nu au fost pregătiți să se resemneze cu statutul locului doi, de aceea au investit în mod activ în elaborarea trenurilor de mare viteză, care, chiar și în limitele Europei, ar putea concura cu companiile aeriene. Portalul informațional 20minutos.es a întocmit clasamentul celor mai rapide trenuri din Europa.

 

Recent, în multe țări ale lumii se atestă o creștere în dezvoltarea transportului feroviar. Aceasta este motivată de majorarea puternică a ratelor de trafic de pasageri. Ca urmare a creșterii vitezei și reducerii timpului de călătorie, s-a reușit sporirea fluxului de pasageri ai transportului feroviar. Numărul de trenuri în lume este în creștere permanentă. Multe dintre ele deja se mișcă la o viteză de 250 kilometri pe oră.


Ratingul include cele mai rapide trenuri din Lumea Veche, a căror viteză poate depăși 300 de kilometri pe oră. Lideri ai clasamentului au devenit trenurile de mare viteză TGV din Franța, capabile să dezvolte o viteză de pînă la 574,8 kilometri pe oră.

 

Sursa: euromag.ru
 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.