CETĂȚENI MOLDOVENI, OPRIȚI ÎNTR-UN AEROPORT DIN CHINA

05.02.2020

 

 

Aproximativ 70 de pasageri, cetățeni ai diferitor state din CSI, înclusiv ai R. Moldova, au fost stopați ieri în aeroportul Sian-Seanian din China, aflat la 800 de kilometri de Wuhan, epicentrul epidemiei de coronavirus.

 

Compania aeriană rusească „Ural Airlines” le-a refuzat pasagerilor accesul la bordul avionului cu care urmau să zboare la Ekaterinburg. Oamenii au protestat în aeroport, scandînd în limba engleză: „Vrem să plecăm acasă”. 

 

Reprezentanții companiei aeriene au explicat că, potrivit unei decizii a Guvernului de la Moscova, începînd cu 1 februarie, au dreptul să efectueze doar curse charter în China și să ia la bord doar cetățeni ai Federației Ruse, scrie Noi.md cu referire la tv8.md. Kommersant.ru scrie că, la cursa respectivă spre Ekaterinburg, s-ar fi înregistrat doar 10 pasageri cetățeni ai Rusiei. „Ural Airlines” anunță că pasagerii care nu au fost primiți la bordul avionului pot solicita returnarea banilor pe care i-au plătit pentru bilete.

 

De la 1 februarie, Federați Rusă a interzis toate zborurile regulate spre China, cu excepția celor operate de compania „Aeroflot”, pasagerii cărora sînt direcționați la un terminal special în aeroportul Sheremetyevo din Moscova. Infecția cu noul coronavirus continuă să facă victime în China. Cel puțin 425 de persoane au murit, iar numărul persoanelor infectate a depășit 20 de mii, conform bilanțului publicat marți dimineață de autoritățile medicale de la Beijing.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.