CETĂȚENIA MOLDOVENEASCĂ VA PUTEA FI DOBÎNDITĂ MULT MAI UȘOR

13.12.2016
Cetățenia moldovenească va putea fi dobîndită mult mai ușor
 

Comisia juridică, numiri și imunități a votat unanim un proiect de lege ce prevede schimbarea și modificarea unor acte legislative ce se referă la acordarea Cetățeniei. Astfel, prin proiectul votat, cetățenii străini ar putea dobîndi Cetățenia Republicii Moldova, mult mai ușor.


Acest proiect de lege presupune instituirea unui program de stat de acordare a Cetățeniei Republicii Moldova pentru investitorii străini, în condiții strict reglementate de lege.


Astfel, au fost modificate condițiile de acordare la cererea străinilor sau apatrizilor a Cetățeniei țării noastre. Prezenta lege a fost înlocuită și modificată cu niște condiții „mai prielnice”, potrivit membrilor comisiei.


Prin urmare, Cetățenia Republicii Moldova se va acorda persoanelor care au o bună reputație economică și financiară, nu prezintă pericol și risc pentru ordinea publică și securitatea statului, var să contribuția în Fondul de investiții publice pentru dezvoltarea durabilă sau a efectuat și menține pentru o perioadă de 60 de luni, investiți, în cel puțin unul din domeniile de dezvoltare strategică aprobate de Guvern.

 

Sursa: agora.md
 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.