CETĂȚENIA RUSĂ VA FI OBȚINUTĂ MAI REPEDE

05.03.2020

 

 

Cetățenii străini care solicită cetățenia rusă în mod simplificat vor primi mai rapid decizia finală a autorităților. În locul celor șase luni la momentul actual, termenul de luare a unei decizii cu privire la cererile lor va fi redus la trei luni.


Acest lucru este prevăzut de modificările propuse în legea „Cu privire la cetățenia Federației Ruse”, pe care Duma de Stat intenționează să le aprobe în a treia lectură în ședința din 4 martie.


În termen de trei luni vor fi examinate cererile depuse de străini în Rusia pentru dobîndirea cetățeniei ruse printr-o procedură simplificată.


În cadrul discuției, deputații au decis completarea proiectului de lege cu o prevedere care, în unele cazuri, permite prelungirea perioadei de examinare a cererilor. Mai exact, oficialii pot întîrzia răspunsul cu cel mult trei luni dacă au nevoie să clarifice unele fapte din biografia unui străin, care poate servi drept motiv pentru a refuza acordarea cetățeniei Federației Ruse.

 

Este vorba despre verificarea unor fapte, cum ar fi susținerea schimbării bazelor sistemului constituțional al Federației Ruse, participarea la conflicte armate internaționale sau interetnice (inclusiv acte teroriste împotriva cetățenilor ruși în afara Rusiei), participarea la activități extremiste și comiterea altor acțiuni care creează un risc pentru securitatea Rusiei, precum și serviciul în structurile de forță ale unui stat străin.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.