CETĂȚENIA RUSĂ VA PUTEA FI OBȚINUTĂ FĂRĂ A RENUNȚA LA CEA MOLDOVENEASCĂ

21.04.2020

 

 

Duma de Stat a Rusiei, în cadrul ședinței plenare de vineri, a adoptat o lege care permite depunerea cererii pentru cetățenia Federației Ruse fără a renunța la cea străină, precum și ușurează pentru cetățenii Moldovei, Ucrainei, Belarusului și Kazahstanului procesul de depunere a cererii de primire la cetățeniei ruse.

 

Proiectul de lege, de asemenea, propune excluderea, la depunerea cererii de acordare a cetățeniei federației RUSE, condiției de aflare pentru o perioadă de trei ani pe teritoriul Rusiei și confirmarea existentei unei surse legale de trai pentru persoanele fără cetățenie care au atins majoratul, care au avut cetățenia URSS, au locuit și locuiesc în țările membre ale fostei URSS, dar nu a primit cetățenia acestor state. În plus, o normă similară este propusă și pentru străinii căsătoriți cu un cetățean rus care locuiește în Federația Rusă și au copii comuni în această căsătorie; străinii, un părinte al cărora are cetățenie rusă și trăiește în Federația Rusă.

 

Potrivit inițiativei, cetățenii din Moldova, Ucraina, Belarus și Kazahstan, de asemenea vor beneficia de un regim facilitat de depunere a cererii pentru primirea cetățeniei FR: ei vor putea aplica pentru cetățenia Federației Ruse, fără respectarea termenului de ședere în Rusia, prin deținerea unui permis de ședere valabil. "De asemenea, proiectul de lege propune reducerea de la trei ani la un an a perioadei de activitate în Federația Rusă pentru persoanele care au absolvit organizațiile de învățămînt sau științifice rusești", se adaugă în nota informativă.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.