CETĂȚENII REPUBLICII MOLDOVA, NĂSCUȚI ÎN URSS, VOR PRIMI CETĂȚENIA RUSIEI

03.05.2017
Cetățenii Republicii Moldova, născuți în URSS, vor primi cetățenia Rusiei
 

Comitetului Dumei de Stat pentru Naționalități a aprobat proiectul de lege care facilitează obținerea cetățeniei ruse pentru persoanele purtătoare de limbă rusă. În plus, acestea nu vor avea nevoie să prezinte documentul-dovadă de renunțare la cetățenia statului moldovenesc.

 

Ceea despre ce s-a vorbit un timp atît de îndelungat ca despre un vis imposibil pare să devină realitate: Comitetului Dumei de Stat pentru Naționalități a aprobat proiectul de lege care facilitează obținerea cetățeniei ruse pentru persoanele purtătoare de limbă rusă.

 

În nota explicativă la aceasta este menționat faptul că proiectul de lege a fost elaborat la solicitarea președintelui Vladimir Putin.

 

Legiuitorii au propus să-i includă în categoria „purtători de limbă rusă” pe cetățenii care s-au născut în URSS, precum și „pe cei care au rude născute în linie directă în Rusia”. Documentul prevede introducerea modificărilor în legile „Cu privire la cetățenia Federației Ruse” și „Cu privire la statutul juridic al cetățenilor străini în FR”.

 

Mai mult decît atît, este preconizat că aceștia vor putea obține permis de ședere, fără documentul-dovada că au renunțat la cetățenia unui alt stat. Anume prezența acestui punct le permitea funcționarilor să-și bată joc, literalmente, de doritorii de a obține cetățenia Rusiei, servind adesea și drept refuz de acordare a cetățeniei.

 

Proiectul a fost înaintat la 30 decembrie 2016 de prim-vicepreședintele Comitetului Dumei de Stat pentru afaceri cu CSI, integrare euroasiatică și relații cu compatrioții Constantin Zatulin („Edinaia Rossia“). Mai tîrziu alăturîndu-i-se alți membri ai Partidului „Edinaia Rossia“: Artem Turov, Natalia Poklonskaia și Umahan Umahanov.

 

În viitorul apropiat proiectul de lege va fi examinat de către alte comitete ale Dumei, iar apoi va fi supus votului în Duma de Stat. Judecînd după faptul de către cine a fost elaborat, probabilitatea adoptării acestuia este practic de sută la sută!

 

 

Sursa: zakon-i-poryadok.com

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.