CHINA SCHIMBĂ REGULILE DE ACORDARE A VIZELOR

29.08.2016
 

De pe data de 18 august pînă pe 1 octombrie 2016 regimul de vize pentru a călători în China, condițiile de obținere a vizelor pentru turiștii independenți și aflați în tranzit prin orașele Chinei vor fi modificate.

 

În ajunul Summitului țărilor G20, care va avea loc la începutul lunii septembrie, în orașul chinez Hangzhou,China schimbă temporar regulile de acordare a vizelor. Modificările se referă la vizele eliberate de consulatele chineze și la oferirea acestora la sosirea pe aeroportul din Beijing, precum și regulile de tranzit fără viză prin orașele Chinei, modificările fiind valabile de pe 18 august pînă pe 1 octombrie.

 

În conformitate cu constrîngerile temporare, nu le vor fi eliberate vize în China călătorilor individuali, care au ștampilele în pașaport de vizitare a Turciei pentru perioade de 30 de zile sau mai mult, în ultimii 3 ani. Pentru perioada desfășurării summit-ului, le este interzisă intrarea în China persoanelor care au în pașaport ștampile de vizitare a Uzbekistanului, Tadjikistanului, Siriei, Kazahstanului. În plus, vizele nu le vor fi eliberate rușilor, care s-au născut în fostele republici ale URSS.

 

Astfel, reiterăm intrarea în China le este restricționată temporar deținătorilor pașapoartelor rusești care au vizitat Turcia în ultimii 3 ani ori s-au născut în fostele republici URSS.

Încă o schimbare importantă – pînă pe 1 octombrie este interzis tranzitul fără viză în țări terțe prin Beijing (72 ore), Shanghai (144 ore) și alte orașe din China. Aceste restricții nu se referă la vizele de grup. Comunicate oficiale din partea autorităților chineze privind restricțiile de intrare nu au apărut pînă cînd.

 

Între timp compania China Southern Airlines a declarat, de asemenea, că schimbă temporar politica de tranzit la Aeroportul Baiyundin Guangzhou - unul dintre orașele Chinei, în care este permis tranzitul fără vize al pasagerilor ce călătoresc pe calea aerului. "Pînă pe 31 septembrie 2016 în Guangzhou nu va fi aplicată ștampila "viză de tranzit de 24 de ore", în pașapoartele pasagerilor (cu excepția pasagerilor cu cetățenie chineză), care se află în tranzit prin Guangzhou și pleacă în țări terțe și regiunile speciale din Taiwan, Hong Kong și Macao, în aceeași zi de sosire în Guangzhou. Pasagerii de acest tip vor trebui să rămână într-o zonă sterilă a frontierei pînă la plecare - este anunțat pe site-ul companiei aeriene. - Această politică nu afectează pasagerii care sînt în tranzit prin Guangzhou în țări terțe și regiuni speciale din Taiwan, Hong Kong și Macao a doua zi după sosirea lor în Guangzhou. Lor li se propune o viză de 24 de ore de tranzit în Guangzhou". Potrivit companiei aeriene modificările nu se referă, de asemenea, la obținerea vizei de72 de ore, de tranzit în Guangzhou.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.