CIPRU ANULEAZĂ MAJORITATEA RESTRICŢIILOR DE CĂLĂTORIE LEGATE DE COVID-19

20.04.2022

 

 

Cipru a anulat luni majoritatea restricţiilor de călătorie şi o nouă relaxare a măsurilor pe plan intern privind COVID-19 va fi decisă mai tîrziu în această săptămînă, au anunţat autorităţile cipriote, relatează Xinhua.
Ministerul cipriot al Transporturilor a anunţat că persoanele care sosesc din orice ţară pot intra în Cipru fie prezentînd un certificat de vaccinare sau de recuperare după COVID-19, fie un test COVID-19 negativ.


Călătorii nu vor mai fi obligaţi să facă un test COVID-19 la intrarea în ţară, iar persoanele cu vîrsta sub 12 ani vor fi scutite de orice control al testului COVID-19.
În cazul persoanelor vaccinate nu va exista o dată de expirare în cazul dozei booster, în timp ce schema completă de vaccinare iniţială - de exemplu, primele două doze sau o doză unică în cazul vaccinului Johnson - va fi valabilă nouă luni de la data ultimei doze administrate, scrie Noi.md cu referire la digi24.ro.

 

Ministrul Sănătăţii, Michalis Hadjipantelas, a declarat că situaţia epidemiologică din Cipru este cea mai bună din ultimele cinci luni, iar acest lucru a permis ridicarea obligativităţii prezentării unui SafePass la intrarea în magazine şi mall-uri, cu excepţia restaurantelor şi a altor locuri din industria ospitalităţii.


El a afirmat că va discuta marţi cu echipa de oameni de ştiinţă care consiliază guvernul şi apoi va face o propunere guvernului pentru relaxarea în continuare a măsurilor interne încă în vigoare. Cabinetul se va reuni miercuri pentru a aproba orice modificare, mai notează sursa citată de Agerpres.
Ministrul a precizat însă că anularea obligativităţii purtării măştii în interior va fi una dintre ultimele măsuri care vor fi anunţate.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.