CONSULATUL GENERAL AL ROMÂNIEI LA BĂLȚI ÎȘI REIA ACTIVITATEA

01.10.2021

 

 

Consulatul general al României la Bălți anunță că, din 30 septembrie, își reia activitatea cu publicul.


Este vorba despre serviciile consulare pentru depunerea jurămîntului de credință față de România, obținerea acordului șefului de misiune pentru depunerea la sediul ANC a jurămîntului de credință, vize și înregistrare nașteri, transmite IPN.

Sesiunea de depunere a jurămîntului de credință față de România, din data de 1 octombrie 2021, a fost replanificată pentru data de 8 octombrie 2021.

 

Serviciile consulare suspendate în contextul măsurilor anti-COVID-19 vor fi reprogramate. Astfel, depunerea jurămîntului de credință se va reprograma din 27 septembrie – în 4 octombrie, din 28 septembrie – în 5 octombrie, din 29 septembrie – în 6 octombrie.

În ceea ce ține de vize, modificarea este făcută din 28 septembrie – în 5 octombrie, din 29 septembrie – în 6 octombrie.


Iar în ceea ce ține de acte de stare civilă, reprogramarea se va face la o dată care va fi stabilită ulterior, după revenirea la regimul de lucru normal.

„Pe fondul înmulțirii cazurilor de infectare cu COVID-19 și a includerii municipiul Bălți în gradul de alertă – cod roșu, vă rugăm, insistent, să vă prezentați la sediul Consulatului doar la ora programării primite, în scopul evitării aglomerării și a respectării măsurilor de prevenire și control al infecției COVID-19, dispuse de către autoritățile competente”, se menționează într-un comunicat de presă.

Persoanele cu simptome asociate COVID-19 (temperatură ridicată, tuse, rinoree, respirație dificilă), nu vor fi lăsate în sediul Consulatului.

Consulatul general al României la Bălți își suspendase activitatea acum cîteva zile în legătură cu confirmarea cazurilor de infectare cu noul coronavirus în cadrul oficiului consular.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.