CONSULII MOLDOVENI NU VOR MAI SOLICITA INFORMAȚII DE LA SFS

11.07.2018
 

Noutăți importante pentru migranții moldoveni care au nevoie să perfecteze notarial la consulatele Moldovei contracte de înstrăinare și de gaj al bunurilor supuse înregistrării!


Personalul consular care oferă servicii notariale nu va mai solicita prezentarea acestui certificat de la Serviciul Fiscal de Stat (SFS) privind lipsa restanțelor față de buget.
SFS a comunicat că, în conformitate cu Legea nr. 77 din 7 iunie 2018 pentru modificarea articolului 51 din Legea nr.1453/2002 cu privire la notariat, au fost operate amendamente la art. 51 din Lege.


Astfel, începînd cu 22 iunie 2018, notarul este eliberat de obligația de a solicita, iar contribuabilii de a prezenta certificatele emise de către Serviciul Fiscal de Stat privind lipsa sau existența restanțelor față de buget, în partea ce ține de bunurile ce fac obiectul autentificării contractului de înstrăinare și contractului de gaj al bunurilor ce urmează a fi supuse înregistrării.
Acest lucru va reduce timpul și costurile cetățenilor la efectuarea tranzacțiilor de cumpărare și vînzare și la înregistrarea proprietății.


Consulii moldoveni din străinătate le oferă cetățenilor moldoveni nu numai servicii notariale, ci și servicii legate de situația civilă, perfectarea documentelor etc.
Lista serviciilor consulare moldovenești poate fi găsită 
 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.