CONSULUL REPUBLICII MOLDOVA REŢINUT LA SCARA AVIONULUI

17.11.2016
Consulul RM reţinut la scara avionului
 

Veacelsav Filip, consulul general al Republicii Moldova la Instanbul a fost reţinut de procurorii anticorupţie chiar la scara avionului, cînd venea din Turcia.

El a fost încătuşat, figurînd într-un dosar pornit pentru luare de mită în schimbul unor servicii consulare, ne comunică surse din cadrul anchetei.

 

Procurorul General Interimar, Eduard Harunjen, a confirmat informaţia pentru Deschide.MD. Dînsul a spus căprocurorii efectuează percheziţii la domiciliul diplomatului moldovean.

 

El este bănuit de corupere pasivă, iar procurorii au bănuieli rezonabile că activitatea lui ilegală era de natură sistemică. Documentarea diplomatului a avut în toamna acestui an de către procurorii anticorupţie, procurorii municipali şi ofiţerii SIS. În timpul documentării au fost acumulate probe potrivit cărora Veaceslav Filip ar fi primit mita pe teritoriul consulatului RM din Istanbul.

 

Deasemenea, procurorii îl bănuiesc de încălcărea flagrantă a legii în ceea ce priveşte eliberarea actelor de şedere şi de intrate pe teritoriul Republicii Moldova, pentru cetăţenii de origine arabă. La fel, acuzatorii de stat îl bănuiesc pe Consul de încălcarea flagrantă a regulilor ce ţin de politica privind lupta cu terorismul internaţional. 

 

Sursa: deschide.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.