CORONAVIRUS: ITALIA RENUNȚĂ LA RESTRICȚIILE PRIVIND INTRAREA ÎN ȚARĂ A TURIȘTILOR

02.06.2022

 

 

Călătorii și turiștii care sosesc în Italia nu vor mai trebui să prezinte începînd de miercuri dovezile care atestă că s-au vaccinat, recuperat sau testat împotriva noului coronavirus.


Ordonanța de guvern care se aplica în cazul acestei obligativități va expira marți și nu va fi reînnoită, a precizat Ministerul Sănătății din această țară.

 

Guvernul condus de prim-ministrul Mario Draghi a relaxat treptat restricțiile antiepidemice după ce starea de urgență sanitară a expirat în Italia la sfîrșitul lunii martie, după ce a rămas în vigoare peste doi ani.

Dovada privind vaccinarea anti-COVID-19, testarea sau trecerea prin boală nu mai este cerută în restaurante și în atracțiile turistice.

 

Italienii vor trebui totuși să poarte măști sanitare în transportul public, în spitale și în azilurile pentru vîrstnici.

 

În Italia, o țară cu o populație de aproape 60 de milioane de locuitori, numărul cazurilor confirmate de COVID-19 a scăzut constant în ultimele săptămîni. Luni, autoritățile italiene au raportat doar puțin peste 7.500 de infectări noi într-un interval de 24 de ore și aproximativ 60 de decese asociate noului coronavirus.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.