CROAȚIA A VOTAT: VA ADERA LA UE ÎN 2013

23.01.2012
Foto: blog.linked2balkan.com

Acestea sînt rezultatele preliminare ale referendumului de duminică, în cadrul căruia s-a pus problema viitorului ţării în interiorul UE. Pînă la moment au fost procesate mai puţin de jumătate din buletine, însă tendinţa este clară: 67% dintre participanţii la vot au optat pentru aderarea la Uniune. Elita politică a ţării triumfă – timp de 7 ani aceasta a luptat pentru a ajunge în această clipă, aşa-numitul punct ”fără cale întoarsă”, astfel că, dacă procesarea buletinelor rămase nu va fi o surpriză, deja în iulie 2013 Croaţia va deveni cel de al 28-lea stat-membru al Uniunii Europene.

 

De menţionat că acest referendum nu reflectă opinia majorităţii populaţiei: la urne s-au prezentat doar 11 la sută din numărul total de alegători. Însă, dat fiind că în această ţară nu există un prag minim al prezenţei la urne, plebiscitul a fost validat.

 

Cei care nu susţin integrarea europeană au avertizat că zona euro, care se îneacă în oceanul crizei, va trage Croaţia după sine. Însă, se pare că scenariile sumbre nu au fost în stare să-i sperie pe locuitorii Croaţiei, altfel, numărul celor care se abţin ar fi fost mult mai mic.

 


Sursa: euronews

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.