CUM ȘI UNDE PUTEM CĂLĂTORI PE TIMP DE PANDEMIE

07.10.2020

 

 

Chiar dacă pandemia de coronavirus a pus stăpînire pe întreaga lume, totuși, sînt țări care au relaxat anumite restricții și sînt gata să-i primească pe moldoveni în vizită. Important este că, la intrarea în țara pe care vor să o viziteze, cetățenii noștri trebuie să prezinte testul negativ la COVID-19 sau o poliță de asigurare, în baza cărora ar putea fi tratați în caz de infectare.


Printre țările în care avem acces liber, prezentînd rezultatul negativ al testului la coronavirus se numără Ucraina, Austria , Bulgaria, Belarus sau Turcia. Mai multe detalii, vedeți mai jos:

 

Ucraina:

prezentarea obligatorie la punctul de trecere a poliței de asigurare
prezentarea la punctul de trecere a rezultatului negativ al testării COVID-19 nu mai vechi de 48 ore de la data traversării, într-o limbă de circulație internațională (preferabil în limba rusă sau engleză)

 

Austria:

prezentarea obligatory a unui certificat medical în limba germană sau engleză, nu mai vechi de 4 zile, care atestă faptul că testul biologic molecular pentru SARS-CoV-2 este negativ.


Bulgaria:

​cu condiția prezentării testului PCR negativ la COVID-19 în limba engleză efectuat cu cel mult 72 ore înainte de intrarea în Bulgaria.


Cehia:

persoanele care sosesc în Cehia din statele cu risc înalt de contaminare sînt obligate să facă un test PCR (COVID-19) în Cehia în termen de 5 zile de la sosire.


Estonia:

Persoanele care vor sosi în Estonia din alte țări nu vor fi obligate să respecte un regim de carantină/autoizolare pe un termen de 14 zile, acestea urmînd să treacă un test pentru COVID-19. Persoanele respective trebuie să rămînă în autoizolare totală pînă la obținerea rezultatului testului. Dacă rezultatul testului este negativ, atunci persoana trebuie să petreacă primele șapte zile într-o autoizolare limitată. Un al doilea test trebuie efectuat nu mai devreme de șapte zile de la primirea rezultatului primului test.


Olanda:

Persoanele care sosesc în Olanda din anumite țări și regiuni din UE+, inclusiv Republica Moldova, trebuie să se autoizoleze timp de 10 de zile, chiar dacă nu prezintă simptome sau dacă au avut rezultate negative pentru COVID-19.


Belarus:

cetățenii moldoveni, care vin în Republica Belarus trebuie să dețină un certificat medical, în limba rusă sau engleză, care atestă rezultatul negativ la testul COVID-19, efectuat cu cel mult două zile înainte de la data trecerii frontierei.


Turcia:

Cei ce vor manifesta simptome vor fi supuși testului la COVID-19 (potrivit autorităților testul va fi efectuat fără plată). Persoanele care vor fi testate pozitiv la COVID-19 nu vor fi returnate, acestea urmînd a fi tratate pe teritoriul Turciei. La intrare în Turcia, persoanele sînt obligate să îndeplinească un formular cu privire la locul aflării lor în țară.


Albania:

Sînt ridicate interdicțiile de intrare pentru cetățenii străini pe cale aeriană, inclusiv pentru cetățenii Republicii Moldova. De asemenea, a fost scoasă măsura de autoizolare odată cu intrarea în țară pentru străinii care vin în Albania în scop turistic.


Macedoania de Nord:

începînd cu 26 iunie 2020, cetățenii străini nu vor trebui să prezinte un test PCR la intrare în țară și nu vor fi obligați să stea în autoizolare.


China:

Toți cetățenii care intră în China, inclusiv categoriile exceptate, începînd cu data de 28.03.2020, sînt obligați să prezinte testul negativ COVID-19 la intrare în China, și să respecte carantina obligatorie de 14 zile.


Turkmenistan:

La intrarea pe teritoriul turkmen, cetățenilor străini li se solicită o adeverință medicală (cu valabilitate de 24 ore) care să ateste lipsa infectării cu COVID-19. Adeverința trebuie să fie eliberată de către autoritățile din statul de cetățenie al persoanelor în cauză, iar documentul trebuie supralegalizat de către ambasada turkmenă competentă teritorial.


Egipt:

Moldovenii pot călători în Egipt fără vize. Cei care pleacă nu trebuie să uite de masurile și echipamentul de protectie.


Uzbekistan:

În conformitate cu decizia Comisiei Republicane Speciale, începînd cu data de 1 octombrie curent, cetățenii străi nu vor putea intra în Uzbekistan prin punctele de control avia, feroviar și auto.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.