DATE BIOMETRICE DE LA MOLDOVENI PENTRU VIZE SCHENGEN

01.06.2015
 

Începînd cu 23 iunie 2015, la depunerea dosarului pentru viză Schengen vor fi solicitate date biometrice (amprente digitale şi fotografie facială digitală), în baza Regulamentului (CE) nr. 767/2008 al Parlamentului European şi al Consiliului UE din 9 iulie 2008 referitor la Sistemul de informaţii privind vizele (VIS) şi schimbul de date între statele membre cu privire la vizele de scurtă şedere pentru statele Parteneriatului Estic.

 

Regulamentul se aplică doar cetăţenilor Republicii Moldova care NU deţin paşapoarte biometrice şi doresc să obțină viză Schengen în baza paşaportului non-biometric.

 

Acest lucru vine să simplifice procesul de solicitare, examinare, acordare, prelungire, anulare a vizelor de scurtă şedere (Schengen), precum şi combaterea migraţiei iregulare şi prevenirea furtului de identitate.

 

Datele biometrice înregistrate în Sistemul de informaţii privind vizele utilizat de statele Schengen vor fi stocate timp de 5 ani, iar în cazul depunerii unei cereri repetate în această perioadă, datele nu vor fi prelevate repetat.

 

Prelevarea datelor biometrice NU se va efectua în cazul copiilor sub 12 ani şi persoanelor pentru care prelevarea amprentelor este fizic imposibilă.

 

Reamintim că Republica Moldova beneficiază, de la 28 aprilie 2014, de regim liberalizat de vize în spaţiul Schengen pentru posesorii paşapoartelor biometrice. Condițiile de călătorie FĂRĂ VIZE pot fi vizualizate AICI.

 

Sursa: mfa.gov.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.