DE CE TACE MAEIE?

06.07.2016
De ce tace MAEIE
 

Viza.md a lansat un nou sondaj de opinii referitor la tendința consulatelor străine de la Chișinău de a-i readresa pe moldoveni la București după vize.

 

 Vă reamintim că atît vizele de lung sejur franceze, cît și cele israeliene se eliberează de la un timp în capitala statului vecin, România. Astfel, indiferent, de tipul de pașaport (biometric sau simplu), ce-l dețin moldovenii, care doresc să plece în Israel sau Franța fie la MUNCĂ, fie la STUDII (pentru o ședere care depășește 90 de zile), fie ca să MIGREZE sau pentru REÎNTREGIREA FAMILIEI sînt nevoiți să suporte cheltuieli financiare suplimentare deplasîndu-se la București, dar și să piardă timp.

 

MAEIE al Republicii Moldova ar trebui să reacționeze prompt în astfel de situații, în contextul drepturilor și intereselor cetățenilor Republicii Moldova. În caz contrar, această tendință a serviciilor consulare străine de a complica pentru cetățenii RM procedurile de obținere a vizelor ar putea continua.

 

Va continua oare tendința consulatelor străine de la Chișinău de a-i readresa pe moldoveni la București după vize?

 

Reamintim că serviciile prestate de misiunile diplomatice și oficiile consulare acreditate în Republica Moldova în materie de viză, atitudinea angajaților consulatelor și gradul de loialitate al acestora față de cetățenii Republicii Moldova pot fi apreciate AICI.

 

 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.