DE LA 1 IANUARIE - NOI REGULI DE INTRARE ÎN RUSIA PENTRU CETĂȚENII CSI CARE NU AU ADERAT LA UNIUNEA VAMALĂ

08.07.2014
Foto: ntv.ru

De 1 ianuarie 2015 Rusia introduce intrarea în ţară cu pașapoarte străine pentru toate țările CSI care nu au aderat la Uniunea Vamală.

 

Responsabilii de la Ministerul Afacerilor Externedin Rusia informează că o astfel de măsură este introdusă în vederea introducerii unei proceduri unice pentru trecerea frontierei de stat a Federației Ruse, precum și pentru eficentizarea controlulului asupra proceselor migraționale. "De la 1 ianuarie 2015 intrarea pe teritoriul Federației Ruse va fi permisă numai în baza pașapoartelor, pentru toți cetățenii din CSI, cu excepția țărilor din Uniunea Vamală și al Spațiului Economic Comun", se spune în declarația oficială a Ministerului Afcacerilor Externe din Rusia.

 

Noua regulă de intrare nu se referă la cetățenii Republicii Moldova. În prezent:

- cetățenii Republicii Moldova continuă să intre fără vize în Federația Rusă cu pașapoarte străine, pe un termen ce nu poate depăși 90 de zile, în total, într-o perioadă de 180 de zile;

- la intrareaîn FR polițiștii de frontieră ruși nu le cer cetăţenilor RM să facă dovada deținerii surseler financiare;

- moldovenii care doresc să-şi găsească un loc de muncă, să înveţe, nu au nevoie de viză eliberată la Ambasada Rusiei din Chișinău.

 

Vă reamintim că, în conformitate cu datele Serviciului Federal de Migrație din Rusia, la sfîrșitul lunii mai, în Rusia se aflau 582 000 de locuitori din Republica Moldova. În 2014, din Republica Moldova în Federația Rusă au plecat 331.000 de persoane.

 

Întrebarea: «Va introduce, pînă la sfîrșitul anului 2014, regimul de vize pentru cetăţenii Republica Moldova?» rămîne a fi deschisă.

 

Sursa: Viza.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.