DEMISII RĂSUNĂTOARE ÎN ADMINISTRAŢIA YAHOO!

09.02.2012
Foto: rbc.ru

Ample remanieri în conducere. Compania americană online Yahoo! s-a dezbărat de preşedintele consiliului de administraţie Roy Bostock şi alţi trei membri ai Consiliului. Drept motiv a servit nemulţumirea acţionarilor de activitatea acestora şi scăderea valorii de bursă a companiei.

 

Coproprietarii companiei au considerat că Bostok ar fi unul dintre vinovaţii de eşuarea unei tranzacţii profitabile cu Microsoft. În 2008, aceasta din urmă a propus să cumpere Yahoo! contra sumei de 47,5 mld. dolari, ceea ce ar fi constituit 33 de dolari pentru o acţiune. În cei 3,5 ani care au urmat propunerii, preţul hîrtiilor de valoare nu a depăşit 20 de dolari per acţiune. În ajun, valoarea acestora la bursă se estima la 15 dolari 83 cenţi per acţiune.

 

De asemenea, fără nici un rezultat decurg pentru moment şi tratativele privind vînzarea în complex a unui şir de active Yahoo! din Asia, tranzacţie care ar ameliora situaţia companiei. Înrăutăţirea stării financiare a Yahoo! contrastează cu rezultatele concurenţilor acesteia – companiile Google şi Facebook, profiturile şi capitalurile cărora sînt în creştere.


Sursa: rbc.ru

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.