DESPRE REGIMUL FĂRĂ VIZE

 

1. Atragem atenția că din 28.04.2014 cetăţenii Republicii Moldova, care deţin paşapoarte biometrice, pot călători în România fără vize, pe termen scurt (90 de zile de aflare timp de 6 luni). Regimul fără vize NU OFERĂ DREPTUL la: ANGAJAREA ÎN CÎMPUL MUNCII, MIGRAŢIE, ÎNTREGIREA FAMILIEI, STUDII (peste 90 de zile). Răspunsurile la cele mai frecvente întrebări despre regimul fără vize pentru cetăţenii moldoveni pot fi aflate la următoarea adresă: ÎN EUROPA FĂRĂ VIZE.

 

Deţinătorii paşapoartelor simple au nevoie în continuare de vize.

 

2. Începînd cu 1 februarie 2014, cetăţenii Republicii Moldova, posesori de pașapoarte simple cu:
- vize de scurtă şedere valabile (tip C), cu două sau multiple intrări, 
- vize de lungă şedere (tip D) sau permise de şedere, cu termen de valabilitate sub cinci ani, eliberate în orice scop de un stat membru Schengen, 
pot intra pe teritoriul României fără a mai solicita în prealabil o viză românească.


Durata şederii pe teritoriul României nu poate depăşi dreptul de şedere stabilit prin vizele Schengen de scurtă sau lungă şedere sau permisele de şedere acordate de statele membre Schengen.


Intrarea pe teritoriul României în vederea unei şederi neîntrerupte sau a mai multor şederi, poate fi făcută pentru o perioadă de maxim 90 de zile, în decursul oricărei perioade de 180 de zile precedente fiecărei zile de şedere pe teritoriul României, fără viză de scurtă şedere, dacă documentele prezentate sînt valabile pe durata aflării pe teritoriul ţării, iar numărul de intrări şi durata şederii autorizate nu au fost epuizate.


Pentru ca titularii vizelor sau permiselor de şedere specificate să poată beneficia de intrarea în România fără obligativitatea deţinerii unei vize române, numărul intrărilor şi dreptul de şedere conferite prin vizele Schengen trebuie să nu fi fost epuizate.


Orice persoană care se încadrează în această situaţie de exonerare de la obligativitatea deţinerii vizei române de scurtă şedere este supus obligaţiei de a îndeplini condiţiile de intrare în România, respectiv: 
- să deţină document de călătorie valabil, 
- să prezinte documente prin care să justifice scopul şederii, 
- să deţină asigurare medicală de călătorie valabilă
- să facă dovada mijloacelor financiare legale (50 euro/zi pentru întreaga perioadă, dar nu mai puţin de 500 euro ori echivalentul în valută convertibilă)

 

Anonymous
buna ziua as dori viza de

buna ziua as dori viza de scurta sedere timp de o saptamana sa vizitez rudele melea

10 Apr 2014- 01:16 după amiază

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.