DIALOGUL POLITIC RM-UE, O NOUĂ REUNIUNE LA BRUXELLES

05.05.2012
Foto: caleaeuropeana.ro

Vineri, 4 mai, la Bruxelles a avut loc o nouă reuniune a dialogului politic RM-UE în domeniul relaţiilor externe (i.e. COEST). Delegaţia Republicii Moldova a fost condusă de Natalia Gherman, viceministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, iar cea a UE – de Gunnar Wiegand, director pentru relaţii cu Rusia, Vecinătatea de Est, Asia Centrală şi OSCE, Serviciul European de Acţiune Externă. În cadrul reuniunii, părţile au abordat în special ultimele evoluţii interne din Republica Moldova, priorităţile dialogului RM-UE pentru perioada imediat următoare şi problematica transnistreană.


În debutul reuniunii, şefa delegaţiei R. Moldova, Natalia Gherman, a informat partenerii UE în ce privește rezultatele acţiunilor întreprinse de la începutul anului curent în procesul de implementare a agendei de reforme, implicit cele prevăzute de Planul de Acţiuni privind liberalizarea vizelor şi cele care reies din procesul de negocieri al Acordului de asociere. La rîndul său, Gunnar Wiegand, şeful delegaţiei UE, a apreciat dinamica acţiunilor realizate şi a încurajat autorităţile RM să menţină şi în continuare aceeaşi abordare.


Un alt subiect abordat în cadrul reuniunii a vizat evoluţia Parteneriatului Estic. În acest sens, oficialul UE a mulţumit autorităţilor RM pentru rolul activ în dezvoltarea parteneriatului. A fost apreciată contribuţia RM la elaborarea „Foii de parcurs” a Parteneriatului Estic.


Cu ocazia vizitei la Bruxelles, Natalia Gherman s-a întîlnit cu Stefano Manservisi, directorul general pentru afaceri interne din cadrul Comisiei Europene. În cadrul întrevederii, oficialii au discutat ultimele evoluţii ale dialogului RM-UE în domeniul vizelor, stabilind principalele priorităţi în vederea avansării la următoarea etapă de implementare a Planului de acţiuni privind liberalizarea vizelor.


Sursa: Viza.md
 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.