DIASPORA MOLDOVENEASCĂ, NEMULŢUMITĂ DE PREŢUL LA VINIETĂ: TARIFELE SÎNT ABERANTE

26.09.2012
Foto: unimedia.info

Reprezentanţii diasporei îşi manifestă nemulţumirea în legătură cu introducerea taxei pentru vinietă în Republica Moldova. Într-o scrisoare expediată Ministerului Finanţelor, mai multe organizaţii ale diasporei din Franţa, Irlanda şi Italia susţin că taxa pe care Guvernul de la Chişinău doreşte să o introducă este cea mai mare din Europa, în timp ce Republica Moldova este cea mai săracă ţară din spaţiul european.

 

“Tarifele de 7 euro, 65 de euro şi, respectiv, de 380 de euro sînt mai mult decît aberante. Aceasta în contextul în care, conform tarifelor oficiale, taxa anuală de drum pentru autoturismele înregistrate în Republica Moldova variază, în funcţie de capacitatea motorului, de la 100 de lei la 3000 de lei, în mediu fiind de 500 de lei sau circa 35 de euro, adică de 20 de ori mai mică decît taxa anuală pe care Guvernul Republicii Moldova vrea să ne oblige să o achităm”, se menţionează în manifestul diasporei, adresat autorităţilor de la Chişinău.

 

Totodată, reprezentanţii din diasporă propun micşorarea costului vinietelor sau includerea taxei de drum în preţul carburanţilor.

 

“Cei care consumă mai mult, respectiv circulă şi utilizează drumurile mai mult, trebuie să plătească mai scump şi nu are importanță unde este înregistrată maşina. Ocupaţi-vă mai bine de impozitarea miliardarilor din Chişinău”, se mai spune în declaraţie. 

 

Sursa: noi.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.