DIN LUNA OCTOMBRIE, MOLDOVENII SE VOR PUTEA PROGRAMA ȘI PRIN INTERNET PENTRU VIZELE ELIBERATE DE CCEV (VIDEO)

27.09.2013
Foto: viza.md

Toți cetățenii Republicii Moldova, care solicită vize pentru a pleca în: Austria, Belgia, Croaţia, Danemarca, Grecia, Elveţia, Estonia,Finlanda, Letonia, Luxemburg, Norvegia, Slovacia, Slovenia, Suedia, Olanda şi Ungaria o să fie primiți în aceeași zi, fiind exclusă posibilitatea revenirii suplimentare în acest scop.

 

Astfel, Centrul Comun de Eliberare a Vizelor (CCEV) din cadrul Ambasadei Ungariei la Chișinău a extins intervalul de timp pentru depunerea cererilor de vize. De asemenea, a fost extinsă perioada de timp(pînă la orele 17.00) pentru achitarea taxelor de viză la Victoriabank.

 

Cetățenii vor avea posibilitatea să se programeze la CCEV prin telefon cu două luni înainte în scopul depunerii cererilor de viză. Suplimentar, se întreprind acțiuni pentru posibilitatea programării electronice prin intermediul paginii web a CCEV. Această posibilitate va fi oferită solicitanților de viză începînd cu luna octombrie 2013.

 

În perioada imediat următoare vor fi create condiții mai bune în fața sediului CCEV prin instalarea băncilor și copertinelor.

 

Vă propunem să urmăriți declarația, Șefului misiunii maghiare, Matyas Szilagyi, pe parcursul căreia dumnealui s-a referit și la importanța realizării Acordului privind facilitarea eliberării vizelor semnat în anul 2007 și modificările acestuia care prevăd:

simplificarea criteriilor de eliberare a vizelor europene, eliberarea vizelor pînă la 5 ani, reducerea taxelor sau scutirea totală de taxe pentru mai multe categorii de cetățeni ai Republicii Moldova, cum ar fi jurnaliștii, șoferii care prestează servicii de transport internațional, studenții, tinerii participanți la seminare și evenimente sportive sau culturale, rudele apropiate ale persoanelor cu reședință legală în UE, etc.

 

 

 

 

Sursa: Viza.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.